Tole je osvežilna poletna sladica, ki se je nikakor ne boš mogla nasititi. 😋
Jagode še kar vztrajajo na naših vrtovih, zato kakšna nova ideja za to, kako jih učinkovito uporabiti v kuhinji, nikakor ne škodi, imamo prav? Tokrat smo na kulinaričnem portalu Odprta kuhinja naletele na nadvse privlačno idejo o jagodni različici tiramisuja, ki ga zaradi odsotnosti kave z lahkoto postrežeš tudi otrokom - morda že na naslednji otroški zabavi?
Potrebovala boš:
- 500 g svežih jagod
- 200 g piškotov (savoiardi)
- 250 ml kamiličnega čaja (skuhanega in ohlajenega)
- 500 g sira maskarpone
- 200 ml sladke smetane za stepanje
- 4 rumenjaki
- 100 g sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- jagodna marmelada
Tako pa ga pripraviš:
- Jagode najprej operi in jih nareži na manjše koščke.
- Zdaj se loti priprave kreme. Rumenjake in sladkor najprej penasto vmešaj, da nastane svetla in kremasta zmes.
- V drugi posodi stepi sladko smetano, da postane čvrsta.
- Zdaj maskarpone dodaj rumenjakom in znova dobro premešaj. Masi na koncu dodaj še stepeno smetano in mešaj tako dolgo, da nastane gladka krema.
- Zdaj je na vrsti sestavljanje tiramisuja; piškote na hitro pomoči v ohlajen kamilični čaj in jih položi na dno pekača.
- Ko si pekač prekrila s piškoti, čez enakomerno premaži plast jagodne marmelade, čez marmelado pa kremo iz maskarpone sira. Na vrh dodaj še narezane jagode.
- Postopek ponavljaj, dokler ne porabiš vseh sestavin, v mislih pa imej, da zadnja plast vključuje kremo in jagode.
- Tiramisu naj se v hladilniku ohlaja približno 4 ure, nato pa ga lahko postrežeš.
Ne spreglej:
- Izvoli RECEPT, kako si pripraviš res dober domač ledeni čaj (brez čajne vrečke)
- Tanja Žagar z nami delila še en svoj recept (danes pečemo tole njeno sladičko!) 🍰
- Našle smo popoln RECEPT za vroče poletne dni: Sveža in okusna solata s kozicami, ki je enostavna za pripravo