Njami! Božanski jagodni tiramisu, ki ga z lahkoto lahko postrežeš tudi otrokom (recept) 🍓

6. 8. 2024
Deli
Njami! Božanski jagodni tiramisu, ki ga z lahkoto lahko postrežeš tudi otrokom (recept) 🍓 (foto: Profimedia)
Profimedia

Tole je osvežilna poletna sladica, ki se je nikakor ne boš mogla nasititi. 😋

Jagode še kar vztrajajo na naših vrtovih, zato kakšna nova ideja za to, kako jih učinkovito uporabiti v kuhinji, nikakor ne škodi, imamo prav? Tokrat smo na kulinaričnem portalu Odprta kuhinja naletele na nadvse privlačno idejo o jagodni različici tiramisuja, ki ga zaradi odsotnosti kave z lahkoto postrežeš tudi otrokom - morda že na naslednji otroški zabavi? 

Potrebovala boš:

  • 500 g svežih jagod
  • 200 g piškotov (savoiardi)
  • 250 ml kamiličnega čaja (skuhanega in ohlajenega)
  • 500 g sira maskarpone
  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 4 rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • jagodna marmelada
Njami! Božanski jagodni tiramisu, ki ga z lahkoto lahko postrežeš tudi otrokom (recept) 🍓
Profimedia

Tako pa ga pripraviš:

  1. Jagode najprej operi in jih nareži na manjše koščke. 
  2. Zdaj se loti priprave kreme. Rumenjake in sladkor najprej penasto vmešaj, da nastane svetla in kremasta zmes. 
  3. V drugi posodi stepi sladko smetano, da postane čvrsta.
  4. Zdaj maskarpone dodaj rumenjakom in znova dobro premešaj. Masi na koncu dodaj še stepeno smetano in mešaj tako dolgo, da nastane gladka krema. 
  5. Zdaj je na vrsti sestavljanje tiramisuja; piškote na hitro pomoči v ohlajen kamilični čaj in jih položi na dno pekača.
  6. Ko si pekač prekrila s piškoti, čez enakomerno premaži plast jagodne marmelade, čez marmelado pa kremo iz maskarpone sira. Na vrh dodaj še narezane jagode.
  7. Postopek ponavljaj, dokler ne porabiš vseh sestavin, v mislih pa imej, da zadnja plast vključuje kremo in jagode.
  8. Tiramisu naj se v hladilniku ohlaja približno 4 ure, nato pa ga lahko postrežeš. 

Ne spreglej:

Novo na Metroplay: "Za vsako uro, ki jo vložimo v vadbo, dobimo nazaj 3 ure življenja" | Leon Bedrač, 2. del