Izvoli TRIK, s katerim bo hrana na pikniku ostala sveža cel dan (ja, je mogoče!)

30. 4. 2024
Izvoli TRIK, s katerim bo hrana na pikniku ostala sveža cel dan (ja, je mogoče!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Tudi vi z družbo za prvi maj pripravljate piknik? No, tega trika potem res ne smeš zamuditi.

Sezona piknikov, ki smo jo tako dolgo čakali, je končno tu. Na žaru pečena hrana, sveže priloge, domače sladice ... že ob misli na piknike na prostem se nam pocedijo sline.  A toliko, kot je prednosti kosila na prostem, je tudi problemov, in s tem mislimo predvsem na žuželke ter visoke temperature, ki nikakor niso po godu sveže pripravljenim jedem.

Ne spreglej:

Zagotovo se ti je že kdaj zgodilo, da je bila sveže pripravljena hrana noro okusna, a je potem, ko je čakala na mizi, izgubila svoj čar. No, nov TikTok posnetek zdaj rešuje tudi ta problem,  saj je ustvarjalka profila livinonlife101 našla rešitev, kako hrano na pikniku dlje časa ohraniti svežo.

Profimedia

Rešitev se skriva v doma narejenih hladilnih posodah

In zanje boš potrebovala le aluminijaste posode, ki jih v praktično vseh slovenskih trgovinah lahko kupiš za evro ali dva. Tale rešitev je popolna za kakšne solate ali priloge, ki se jih postreže hladne, saj posnetek prikazuje, da uporaba aluminijastih posod in kock ledu takšni hrani zagotavlja, da tudi ob višjih temperaturah ostane okusna in sveža - kot bi jo pravkar postavili iz hladilnika.

Profimedia

O čem točno govorimo si poglej v posnetku:

@livingonlife101 Food hack #entertaining #food #foodsafety #healthy #freshfood #lifehack #learnontiktok ♬ Get On It - Chris Alan Lee

Video, ki ima že več kot 1.3 milijone ogledov torej uči, da za takšno serviranje potrebuješ dve pravokotni posodi iz aluminija. V spodnji pladenj natoči vodo, da ta sega do približno ene tretjine višine. Čez noč jo nato postavi v zamrzovalnik, da nastane led. V drugo posodo nadevaj solato, ta pa naj v hladilniku počaka, dokler je ne boš postregla. Ko je čas, da solato postaviš na mizo, eno posodo postavi in drugo in uživaj v tem, da bo hrana sveža zdržala veliko dlje, kot bi sicer.

Morda te zanima še: Bine Volčič razkril novo tetovažo na zelo vidnem mestu, a prejel negativne komentarje (FOTO)

Preberi tudi: O, moj bog! 😍 Je to najbolj kjut trenutek Primoža Rogliča s sinovoma do zdaj? (FOTO)