Ideja chefa, kako lahko na enostaven način pripraviš KOSTANJ, da ne bo vedno le kuhan ali pečen

13. 10. 2024
Deli
Kostanj lahko letos pripraviš malce drugače. (foto: Profimedia)
Profimedia

Tale ideja nas je naravnost navdušila, zato ne dvomimo, da bo tudi tebe.

Družabna omrežja so v teh dneh polna kostanja ter jedi, ki iz njih nastajajo. Čeprav se večina še vedno najraje posluži klasične priprave v vreli slani vodi ali na ognju, so tisti malce bolj drzni (in spretni) že poskusili kakšen nov recept za jedi s kostanjem. Tokrat ti tudi mi ponujamo nekaj podobnega - čisto preprost recept za kostanjeve čokolatine, ki se jih boš to jesen z veseljem pogosto lotila. 

Te morda zanima tudi:

Gre namreč za eno najbolj preprostih in hitro pripravljenih jesenskih sladic, na katero morda ne pomisliš ravno na prvo žogo, vendar ti obljubimo, da te okus in videz nikakor ne bosta razočarala.

Potrebovala boš:

  • kuhan in olupljen kostanj,
  • čokoladne kapljice za obliv in
  • posip: solni cvet, cimet, kakav, zdrobljeni oreščki, zdrobljene suhe (liofilizirane) maline ali drugo suho sadje, …

Tako pa kostanjeve čokolatine pripraviš doma:

  1. Čokoladne kapljice najprej stopi na vodni kopeli, da dobiš tekočo čokolado.
  2. Kuhan ter olupljen kostanj zdaj nabodi na leseno palčko ter jih pomoči v stopljeno čokolado. Na koncu kostanj posuj še z želenim posipom (npr. solnim cvetom). 
  3. Oblite in posute kostanje odloži na papir za peko ter jih postavi v hladilnik, da se popolnoma strdijo.

In to je vse, kar moraš storiti. Sliši se zanimivo, kajne? Če boš ta recept poskusila tudi sama, pa nam nikar ne pozabi poslati kakšne fotografije. Recept je bil prvotno objavljen na spletni strani Odprta kuhinja.

Izvoli recept za sončne brownije iz ponvice, pripravljene v le nekaj minutah

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca