Recept za hitro sobotno sladico: Božaaanski TIRAMISU brez jajc

25. 2. 2023
Deli
2 / 2
Profimedia

Sestavine:
200 g biskvita
150 ml rahlo sladkane kave
1 žlica ruma ali kavnega likerja
500 ml sladke smetane (mlečne)
500 g mascarponeja
80 g sladkorja v prahu kakav v prahu

Postopek:
Sladko smetano vlijemo v posodo in stepamo z mešalnikom približno 30 sekund. Dodamo sladkor v prahu (po želji dodamo vanilijev ekstrakt) in stepamo še toliko časa, da nastane mehka stepena smetana.
Dodamo mascarpone in nadaljujemo z mešanjem, dokler zmes ne postane penasta, gladka in kremaste strukture.
380 g kreme ločimo in jo damo v vrečko za okras. Pripravi si globoko posodo (posodo) velikosti 20x20 cm. Zmešaj kavo in rum, nalij v globok krožnik.
Piškotke za kratek čas (1 sekundo) pomočimo v kavo in jih enega zraven drugega brez presledkov polagamo v eno plast (porabili bomo približno 14 kosov).
Na razporejene piškote namažemo 2/3 preostale kreme. Na kremo položimo novo vrsto v kavo namočenih piškotov, razmak med piškoti je približno 1 cm (približno 10 kosov).
Na piškote namažemo 1/3 preostale kreme. Na vrh v vzorcu po želji stisnemo kremo, ki smo jo na začetku ločili in dali v vrečko za okraševanje.
Postavimo v hladilnik, da se ohladi. Preden postrežemo, skozi majhno cedilo potresemo s kakavom v prahu.

Po receptu Darka Debića

Preberi še: Takole v pralnem stroju PRAVILNO opereš superge, a pazi – TE lahko pereš le na roke!

Priporočamo tudi: Tudi ti iz vraževerja POTRKAŠ po lesu za srečo? Razkrivamo, iz kje IZVIRA ta običaj!

Novo na Metroplay: “Sodelovanje z Rickom Owensom, to je res ogromen dosežek" | Tanja Vidic, Elle modna oblikovalka 2024