Sestavine:
200 g biskvita
150 ml rahlo sladkane kave
1 žlica ruma ali kavnega likerja
500 ml sladke smetane (mlečne)
500 g mascarponeja
80 g sladkorja v prahu kakav v prahu
Postopek:
Sladko smetano vlijemo v posodo in stepamo z mešalnikom približno 30 sekund. Dodamo sladkor v prahu (po želji dodamo vanilijev ekstrakt) in stepamo še toliko časa, da nastane mehka stepena smetana.
Dodamo mascarpone in nadaljujemo z mešanjem, dokler zmes ne postane penasta, gladka in kremaste strukture.
380 g kreme ločimo in jo damo v vrečko za okras. Pripravi si globoko posodo (posodo) velikosti 20x20 cm. Zmešaj kavo in rum, nalij v globok krožnik.
Piškotke za kratek čas (1 sekundo) pomočimo v kavo in jih enega zraven drugega brez presledkov polagamo v eno plast (porabili bomo približno 14 kosov).
Na razporejene piškote namažemo 2/3 preostale kreme. Na kremo položimo novo vrsto v kavo namočenih piškotov, razmak med piškoti je približno 1 cm (približno 10 kosov).
Na piškote namažemo 1/3 preostale kreme. Na vrh v vzorcu po želji stisnemo kremo, ki smo jo na začetku ločili in dali v vrečko za okraševanje.
Postavimo v hladilnik, da se ohladi. Preden postrežemo, skozi majhno cedilo potresemo s kakavom v prahu.