Recept: BOŽANSKI čokoladni piškoti, po katerih bo dišal VES DOM (+ reees so enostavni!)

26. 11. 2022
Recept: BOŽANSKI čokoladni piškoti, po katerih bo dišal VES DOM (+ reees so enostavni!) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo

Za njihovo pripravo boš potrebovala le nekaj sestavin, ki jih imaš zagotovo že pri roki!

Čokoladni piškoti imajo to moč, da lahko zelo hitro izboljšajo še tako turoben in težek dan.

Letošnji november nam prav nič ne prizanaša z meglo, mrazom in dežjem, zato je zelo priporočljivo, da si večere polepšaš z majhnim čokoladnim presenečenjem.

Razkrivamo ti recept, ki je po poročanju portala odprtakuhinja.delo.si, eden izmed najbolj priljubljenih in najboljših receptov za čokoladne piškote!

Je zelo enostaven in zanj ne boš potrebovala veliko sestavin, pozorna pa moraš biti le pri izbiri čokolade, ki naj bo kakovostna in naj vsebuje 70% kakava, saj boš tako lahko preprečila, da bi se spremenila tekstura piškotov.

Sestavine:

  • 200 g temne čokolade, nasekljane
  • 125 g surovega masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 130 g navadne bele moke
  • 3 čajne žličke kakava v prahu
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli (in še malo za posip)

Priprava:

Opomba: pri tem receptu je nadvse pomemben čas, zato si najprej pripravi dva pekača s papirjem za peko, pečico pa segrej na 180 stopinj Celzija.

1. Čokolado in maslo stopi nad vodno kopeljo, nato postavi na stran.

2. V mešalniku 5 minut penasto stepaj jajca, rjavi sladkor in sladkor v prahu, ki jim nato dodaj stopljeno čokolado.

3. V drugi posodi zmešaj suhe sestavine. Dodaj jih v posodo z ostalimi sestavinami (jajca, sladkor, čokolada). Vse skupaj na hitro pomešaj s spatulo ali kuhalnico.

4. Spomočjo zajemalke za sladoled ali večje žlice oblikuj piškote in jih polagaj na pekač, ki si ga obložila s papirjem za peko. Bodi pozorna, da med posamezno porcijo pustiš dovolj prostora.

5. Še surove piškote malce posoli, zatem pa jih za 12 minut postavi v ogreto pečico.

6. Ko so gotovi, počakaj 20 do 30 minut, preden jih pobereš s pekača, da se nekoliko ohladijo in upadejo. Tako bodo mehkejši in imeli rahlo sredico.

Za lažjo pripravo si poglej še video:

Tako, božanski čokoladni piškoti so pripravljeni in lahko jih postrežeš svojim najbližjim, ki se jim prav zagotovo že cedijo sline!

Preberi še: Profesionalni kuharski mojster razkriva največjo NAPAKO, ki jo počneš pri kuhanju TESTENIN

Priporočamo tudi: Samo TO upoštevaj, in tvoji modrčki bodo po pranju ohranili OBLIKO (vedno bodo kot novi!)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord