Imaš doma viška BUČ? Pripravi te mafine in navdušila boš najbolj izbirčne (RECEPT)

4. 11. 2023
2 / 2
Profimedia

Sestavine:
- 225 g navadne moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlica mletega cimeta
- 100 g sladkorja v prahu
- 50 g  rjavega sladkorja
- 200 g bučnega pireja
- 2 veliki jajci
- 125 g rahlo soljenega masla, stopljenega

Priprava: 
Pečico segrej na 200/180 stopinj Celzija. Pekač za mafine z 12 luknjami obloži s papirčki za mafine. V veliki skledi zmešaj moko, pecilni prašek, cimet in oba sladkorja. Morebitne grudice rjavega sladkorja razdrobi tako, da jih podrgneš med prsti.

V posodi stepemo bučni pire in jajca, ki jih dodaj suhim sestavinam s stopljenim maslom. Stepaj 1-2 minuti z električno ročno metlico, dokler se le ne združi.

Peci 15 minut, dokler mafini ne postanejo zlati in vzhajani, vstavljen zobotrebec pa ne pride ven čisto. Dvigni pekač na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Hraniš jih lahko do tri dni v nepredušni posodi.

Pa dober tek!

Preberi še: Našle smo recept za naaajbolj kjut njoke iz buče 🎃 (izvoli ga TUKAJ)

Priporočamo tudi: Nohti: Ta jesenska manikura Victorie Beckham je osvojila lepotni svet

Novo na Metroplay: "Po srcu sem rokerica." - Nina Strnad | Elle podkast