Sestavine:
- 225 g navadne moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlica mletega cimeta
- 100 g sladkorja v prahu
- 50 g rjavega sladkorja
- 200 g bučnega pireja
- 2 veliki jajci
- 125 g rahlo soljenega masla, stopljenega
Priprava:
Pečico segrej na 200/180 stopinj Celzija. Pekač za mafine z 12 luknjami obloži s papirčki za mafine. V veliki skledi zmešaj moko, pecilni prašek, cimet in oba sladkorja. Morebitne grudice rjavega sladkorja razdrobi tako, da jih podrgneš med prsti.
V posodi stepemo bučni pire in jajca, ki jih dodaj suhim sestavinam s stopljenim maslom. Stepaj 1-2 minuti z električno ročno metlico, dokler se le ne združi.
Peci 15 minut, dokler mafini ne postanejo zlati in vzhajani, vstavljen zobotrebec pa ne pride ven čisto. Dvigni pekač na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Hraniš jih lahko do tri dni v nepredušni posodi.
Pa dober tek!