RECEPT: Če še nisi poskusila BOŽIČNEGA GINA, ga moraš zdaj takoj (ker zamujaš veliko) 🎄🤶🏼

Za praznično vzdušje kot se šika! 😉

14. 11. 2020
3 / 3
Profimedia

👉 Najprej boš pripravila začinjen amaretto, saj mora stati 24 ur, preden ga lahko uporabiš za naj praznično pijačo leta.

Potrebovala boš:

🧉125 ml amaretta
🧉1 palčko cimeta
🧉1 janeževo zvezdico
🧉1čajno žličko ingverja
🧉malo naribanega muškatnega oreščka

Vse skupaj zmešaj v steklenem kozarcu s pokrovom, dobro zapri in pusti stati do naslednjega dne, da se okusi med seboj prepletejo.

Naslednji dan začinjen amaretto precedi in ga 20 ml daj v "šejker" za koktajle. Dodaj mu gin, triple sec in kocke ledu.

Vse skupaj dobro pretresi, nalij v kozarec in nikar ne pozabi še na tonik.

Čin, čin na tvoj pripravljen božični gin! 🎄