Sestavine za biskvit:• 30 g mandljeve ali integralne moke• 10 g beljakovin v prahu, okus čokolade• 10 g kakava za peko• 30 g manj mastne skute• 1 beljak• 3 g pecilnega praška• 30 g sladila po izbiri, na primer stevia, eritritolSestavine za kremni nadev:• 250 g manj mastne skute• 100 g kremnega sira• 1 jajce• 15 g praška za čokoladni puding• 5 g kakava za peko• 5 g mletih lešnikov• malo sladila po izbiriZa dekoracijo: Ferrero Rocher kroglice, zdrobljeni mleti lešnikiPriprava:Zmešaj moko, pecilni kakav, beljakovine in pecilni prašek. Nato dodamo sir, beljake in sladilo ter mešamo toliko časa, da nastane prožno testo. Če je testo grudasto, lahko po potrebi dodamo malo mleka.S testom obložimo pekač (15 cm). Pečemo na 200 stopinj v pečici (gor/dol) približno 10 minut.Medtem pripravimo nadev: sir, kremni sir, jajca, prašek za puding, pecilni kakav, mlete lešnike in malo sladila zmešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.Ko je podlaga za tart pečena in ohlajena, nanjo nanesemo kremo in jo zgladimo. Nato tart pečemo približno 30 minut pri 175 stopinjah v ogreti pečici (zgoraj/spodaj).Za dekoracijo lahko na pito potresemo mlete lešnike in zdrobljene kroglice "Ferrero Rocher".
Po receptu @bakedby.sarah