Ne, niti jajc ne potrebuješ! 😋
Če spadaš med tiste, ki se v preteklih dneh niso založili z izdatnimi količinami hrane (si pozabila, da so trgovine do torka zaprte?), ti bo morda prav prišel ta hiter in preprost recept za palačinke iz ene sestavine.
Gre za t.i. krompirjeve palačinke, ki jih preprosto obožujejo prebivalci Latvije, spodaj pa ti razkrivamo, kako si jih lahko ta vikend pripraviš sama - in z njimi navdušiš vse!
Preveri, kako enostavno se jih pripravi:
Potrebovala boš:
- 1 kg krompirja
- Sol in poper
- 1 čajna žlička česna v prahu
(po želji lahko dodaš tudi jajce, čebulo ali kakšne druge začimbe).
Po točno TEM receptu v Sloveniji jabolčni štrudelj pripravlja največ ljudi (ker je preprosto NAJBOLJŠI)
Priprava:
- Krompir na fino naribaj in res dobro odcedi vodo, ki jo je pri tem spustil.
- Vode ne zlij stran, ampak jo shrani v stekleno posodo in počakaj, da se krompirjev škrob usede na dno posode. Tega nato primešaj pretlačenemu krompirju.
- Dodaj začimbe in dobro premešaj.
- Krompir oblikuj v mini palačinke oz. polpetke, ter jih popeci na maslu ali olju.
- Takšne palačinke v Latviji najpogosteje postrežejo s kislo smetano ali cottage sirom, zraven pa dodajo še kislo mlado čebulo.
Tukaj pa si lahko postopek priprave pogledaš tudi v VIDEO obliki:
Vir: Deklica.si
Fotografije: Kaja Berlot, Profimeida