Obožuješ MARCIPAN? Takole si ga pripraviš kar sama doma (iz samo 3 sestavin!)

23. 1. 2021
Deli
3 / 3
Profimedia

👉 Mandlje najprej na kratko blanširaj v vreli vodi, nato pa jih olupi, dobro posuši in v naslednjem koraku zmelji v mešalniku, dokler ne postanejo fino mleti.

Fino zmletim mandljem nato dodaj sladkor in vanilijev ekstrakt ali limonin sok ter vse skupaj dobro premešaj. Kot zadnji korak dodaj še beljak in nadaljuj z mešanjem, dokler ne dobiš gladke mase, ki mora biti podobna plastelinu.

Tako, tvoj marcipan je pripravljen, v hladilniku pa ga lahko hraniš vse do treh mesecev! Pa veselo sladkanje! 😉

Fotografije: Profimedia

Preberi še: "Ko mi šef reče, naj se nasmehnem, ker sem tako lepša, bi ga lahko nekam poslala!" (+ 11 ZOPRNIH moških stavkov)

Priporočamo tudi: Si prebolela koronavirus? Strokovnjaki se KONČNO strinjajo, kako dolgo smo v resnici IMUNI

Novo na Metroplay: Ines Erbus o avtoimuni bolezni, ljubezni do hrvaščine in potovanjih