To živilo imaš zagotovo doma, zanima pa nas, ali ga hraniš v hladilniku, ali ti to še na kraj pameti ne bi prišlo?
Na Twitterju te dni poteka prava besedna vojna, za vroče razprave pa je kriva ...
... no, zgolj čokolada. 🍫
Razburjenje je povzročila Američanka, ki je v svet poslala tvit, da čokolada spada zgolj in samo v hladilnik.
Preberi še:
-
Ne boš verjela, kako si je naša novinarka Nika SKODRALA lase (brez kodralnika)
-
Marie Kondo razkrila HUD trik, kako zložiti JOGI rjuho (če ti je do zdaj povzročala težave)
-
MODNA vplivnica razkrila TRIK, ki ti bo spremenil živjenje (če nosiš razvlečene majice)
Si tudi ti takoj pomislila na tisti čuden okus, ki ga čokolada dobi, ko jo vzameš iz hladilnika? Mi tudi!
A zgleda, da mnoge to sploh ne moti, saj so se močno strinjali z napisanimi, ostale pa je izjava tako zelo razburila, da so postali precej emocionalni, nekateri celo agresivni.
No, Cosmo se na bizaren tvit ni odzval, je raje vprašal strokovnjake!
Čokolado je najbolje shranjevati pri temperaturi med 15 in 20 °C. Temperatura ne sme preseči 25 °C, saj se čokolada začne topiti in dobi tiste dobro znane bele lise, izgubi pa tudi svoj prvotni okus.
Mojstri čokolade še pravijo, da se čokolade NIKAKOR ne sme shranjevati v hladilniku, saj to prav tako vpliva na njen videz in okus, hkrati pa se na njeni površini pojavijo kondenz ali kapljice vlage takoj, ko jo vzamemo iz hladilnika.
Poglej tvit, ki je razburil ljubitelje čokolade:
chocolate belongs in the fridge don’t care what anyone says
— kizzy (@kiradavinasmith) April 11, 2020
Najboljše je torej, da se čokolada shranjuje v temnem in suhem prostoru, saj bo tako ohranila prvoten okus, pa tudi videz.
Kako pa ti shranjuješ čokolado? Zaupaj nam v komentar!
Fotografije: Profimedia, GIPHY
Preberi še: UFF! Igralske zahteve Meghan Markle so ŠOKIRALE Hollywood
Priporočamo tudi: "Kakšni vplivneži že, če smo 'navadni' smrtniki doma, oni pa po svoje?" (iskreno pismo naše bralke)
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi