Mafini - sladke skušnjave za tvoje najljubše goste

9. 6. 2013

Peka okusnih mafinov je preprosta, rezultat pa vedno znova navdušujoč. Obilje slastnih izzivov za brbončice bodo navdušili tudi najbolj petično družbo.

V zbirki Sladke skušnjave je izšla knjižica Mafini, ki nudi tudi pečice manj vajenim obilico prefinjenih receptov za posebne priložnosti.

Peka je lahko tudi umetnost!

In le kdo bi se lahko uprl mafinom?

Te male ljubke slaščice obožujejo in se z njimi radi sladkajo tako odrasli kot otroci. Nadvse radi pa jih imamo vsi po vrsti tudi zato, ker je priprava mafinov preprosta in zabavna, svoje častno mesto pa na slavnostni mizi najdejo ob prav vsaki priložnosti: na rojstnih dnevih, ob praznikih in celo na poroki. Peka mafinov navkljub njeni preprostosti vendarle upravičeno velja tako za znanost kot umetnost.

Iz nove knjižice Mafini smo si zato za pokušino sposodili naslednji slasten čokoladni izziv:

Čokoladni mafini

... z razstopljeno čokoladno sredico

Za pripravo šestih mafinov boš potrebovala:

  • 55 g razmehčanega masla ali mehke margarine
  • 55 g drobnega sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 85 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 1 žlico kakava v prahu
  • 55 g navadne čokolade
  • sladkor v prahu za posip

Že imaš vse na dosegu roke?

Potem lahko začnemo ;)

Najprej segrej pečico na 190 stopinj C (oz. na stopnjo 5 pri plinskih pečicah).

6 papirnatih skodelic položi v pekač z vdolinicami ali na navaden pekač postavi 6 dvojnih papirnath skodelic.

Maslo, sladkor, jajce, moko s pecilnim praškom in kakav v prahu daj v veliko skledo in stepaj do gladkega. Polovico zmesi z žlico naloži v papirnate skodelice. Na sredini vsakega mafina naredi zarezo. Nato nalomi čokolado na 6 enakih koščkov in jih postavi v zareze. Prekrij s preostalo zmesjo.

Mafine peči 20 minut v predhodno segreti pečici, da narastejo in so mehki na otip.

V pekaču jih nato pusti še 2 do 3 minute, nato pa jih ponudi še tople - pred tem seveda potresene še s sladkorjem v prahu.

Mmmmmm, pa dober tek ;)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja