KOSTANJ: Super ideja, kako ga lahko še pripraviš (da ne bo vedno samo kuhan ali pečen)

14. 10. 2022
KOSTANJ: Super ideja, kako ga lahko še pripraviš (da ne bo vedno samo kuhan ali pečen) (foto: Profimedia)
Profimedia

Če obožuješ kostanj, potem si ta vikend privošči nekaj povsem drugačnega (a prav tako preprostega, kot je priprava kuhanega ali pečenega kostanja). 

Kostanj v jesenskih mesecih vse pogosteje postane priljubljena sestavina domačih in priznanih kuharskih mojstrov, saj se odlično prileže tako v sladke kot tudi v slane jedi.

Kolikokrat pa si ga v resnici pripravila še kako drugače, kot samo kuhanega in pečenega? 

Zdaj je morda čas, da poskusiš nekaj novega!

Na spletu smo namreč našle nekaj čudovitih idej, kako lahko kostanj vključiš v svoj jesenski jedilnik (in to brez kakšnega večjega napora).

Kaj praviš na kostanjevo tortico BREZ peke?

Potrebovala boš: 

450g kostanja (pečenega ali kuhanega)

220g čokolade

110g masla na sobni temperaturi

80g sladkorja

1 žlico ruma

stepeno sladko smetano (za na vrh)

Postopek:

Kostanj zmiksaj z mešalnikom in naredi gladek kostanjev pire.

Čokolado stopi na čokoladni kopeli.

V večji sledi dobro zmešaj maslo in sladkor. Dodaj še kostanjev pire, čokolado in rum ter dobro premešaj vse sestavine.

Pekač obloži s peki papirjem vanj pa vlij zmes. Po vrhu jo pogladi in v hladilnik postavi za vsaj 4 ure.

Tortico nareži na rezine in postrezi s stepeno sladko smetano!

 

Pripraviš pa lahko tudi kostanjevo kremno juho s slanino! Preveri, kako!

Kremno juho pripravi po postopku priprave drugih kremnih juh, kostanj pa bo super v kombinaciji s šalotko, korenjem, zeleno, porom in maslom. 

Testenine: Jesenski RECEPT za fuuuuul dobro kremno omako iz buče 🍁

Fotografije: profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord