Kako ustvariti svojo popolno kozmetično rutino za svež in sijajen videz?

9. 4. 2024
Kako ustvariti svojo popolno kozmetično rutino za svež in sijajen videz? (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Za zdravo in sijočo kožo je potrebna redna dnevna rutina, prilagojena vašemu tipu kože. A ne glede na skrb, ki jo namenjaš svojemu obrazu, se negovanje kože z leti spreminja, zato moraš pri iskanju ustreznih izdelkov upoštevati tako svojo starost in tip kože kot morebitne problematike, kot so akne, rdečica, hiperpigmentacije …

Vsekakor je pomembno, da si pri negi kože dosledna, da zanjo dnevno skrbiš, da izbiraš izključno kakovostne izdelke (če kje, potem pri negi kože zares ni vredno varčevati!). 

Upoštevanje vsega tega se ti bo skozi leta brez dvoma obrestovalo in te pripeljalo do lepe kože. Navlažena in nahranjena koža bo namreč skrila marsikatero leto, ob razigrani energiji pa boš ljudi iz svoje okolice še dolgo navduševala s svojo mladostnostjo ter jim bila za zgled.

Zveni mikavno, mar ne?

Da boš to tudi uresničila, ti strokovnjakinje za kožo iz spletne trgovine E-parfumerija, kjer lahko kupiš prav vse, kar potrebuješ za nego kože, v nadaljevanju tega članka podajamo navodila za popolno kozmetično rutino.

Popolna kozmetična rutina

Cilj kozmetične rutine ni nič drugega kot negovati kožo njenemu tipu in starosti primerno, da ta ohrani gladkost, mehkost ter sijaj. To najlažje dosežeš, če jo vsako jutro navlažiš in vsak večer nahraniš. 

Strokovnjakinje iz spletne trgovine E-parfumerija te želimo na tem mestu predvsem glede na posebne zahteve, ki jih ima tvoja koža, opozoriti, da ob menjavi linije izdelkov ohrani potrpežljivost. 

promocijska fotografija

Povsem razumljivo je, da si prav vse želimo hitrega izboljšanja in vidnih rezultatov že po nekaj dneh ali vsaj tednu ali dveh, vendar obnova kože zahteva svoj čas. V obdobju do treh mesecev po začetku uporabe nove kozmetične linije boš tako doživela le nekoliko manjše izbruhe, v obdobju od treh do šestih mesecev se bo stanje malenkost normaliziralo, po pol leta pa se bo dejansko začelo izboljševati. 

Idealna kozmetična rutina temelji na petih korakih: 

1. čiščenju, 
2. toniranju, 
3. serumu, 
4. očesni kremi, 
5. vlaženju in/ali hranjenju kože s kremo za obraz.

Čiščenje kože

Nega kože se začne s čiščenjem, ki je osnova lepega in zdravega videza. S tem kožo pripraviš na nadaljnjo nego ter izdelkom omogočiš, da opravijo svojo nalogo in aktivirajo svoje učinkovine.

Ker je koža čez dan izpostavljena nečistočam in z nenehnim dotikanjem po obrazu povsem nehote širiš raznorazne bakterije, je večerno čiščenje tvoja obveza, saj z njim odstraniš čez dan nabrane nečistoče, odmrle kožne celice in ličila. 

Po potrebi lahko nežno čiščenje opraviš tudi zjutraj, še bolje pa je, če zjutraj obraz umiješ le z vodo in tonikom ter nato naneseš serum in kremo. Strokovnjakinje iz spletne trgovine E-parfumerija ti za čiščenje kože vsekakor priporočamo izdelke znamke Biodroga, ki so profesionalni in jih priporočajo tudi kozmetičarji. 

Ti koži zagotovijo sijoč ton in jo pripravijo na nadaljnjo nego, glede na tip kože pa imaš na voljo več možnosti

promocijska fotografija

Če imaš suho ali zelo suho kožo, izberi poseben Biodroga balzam za odstranjevanje ličil (ta ti bo pomagal odstraniti tudi vodoodporna ličila), če imaš suho kožo in se ta lušči, preizkusi Biodroga čistilno olje, za  normalno do suho kožo pa bo zate najboljše Biodroga čistilno mleko

Ob naštetih izdelkih je na voljo še Biodroga čistilna pena, ki pa ti jo priporočamo, če obraz vsakodnevno ličiš in bi resnično rada poskrbela za temeljito čiščenje.

Toniranje kože 

S čiščenjem kože posežeš v pH ravnovesje, zato toniranja nikar ne preskoči. Tonik odstrani še zadnje nečistoče in sklene ritual čiščenja, kar tvoji koži izredno koristi. Poleg tega tonik koži vrača naravno kislost, jo hidrira in po uporabi čistil za obraz ter odstranjevalcev ličil znova uravnovesi. Zaradi tega je ta videti bolj gladka in sijoča.

Tonik površino kože obnavlja, gladi, pomiri in mehča, zato ti svetujemo uporabo Biodroga Cleansing nežnega tonik-lotiona brez alkohola, primernega za vse tipe kože.

promocijska fotografija

Uporaba seruma

Za vlaženje kože in reševanje specifične problematike v svojo kozmetično rutino vključi serum. Serum vsebuje visoko koncentracijo aktivnih sestavin, zato so zelo učinkoviti in pri negi kože nepogrešljivi. 

Pri izbiri seruma imej v mislih, kaj natančno želiš doseči – so to zbledeli znaki utrujenosti, suha koža, gubice ali zamašene pore?

Čeprav morda želiš le ohraniti vlažnost kože, ti svetujemo uporabo serumov, saj so ravno zaradi visoke koncentracije sestavin lahko tako učinkoviti. S serumom lahko rešuješ problematike tvoje kože - suha koža, gubice, rdečica, mozoljčki, utrujena koža, hiperpigmentacije … in glede na njihov učinek izbereš tistega, ki bo pomagal odpraviti tvoje težave s kožo.

Uporaba očesne kreme

Marsikatera očesne kreme ne uporablja, ker meni, da je ta rezervirana za “zrela leta”. Vendar strokovnjakinje iz spletne trgovine E-parfumerija rade poudarimo, da je očesna krema primerna za uporabo v vseh starostnih obdobjih

Razlog za to je, da je koža okoli oči veliko tanjša kot na drugih delih obraza in precej občutljivejša, kar zahteva posebno skrb. In prav očesna krema pripomore k napetosti kože in odpravljanju gubic ter podočnjakov

Za optimalne rezultate ti priporočamo uporabo vlažilno Biodroga Hydra Boost Eye Cream, ki je primerna za vse tipe kože in ima izjemno lahko teksturo, ki se hitro vpije in poskrbi za svež videz.

Vlaženje kože z dnevno in hranjenje kože z nočno kremo

Doslej si že spoznala, da uporaba izključno kreme ne zadostuje, da bi ohranila mladosten videz. Prav tako pa ni vseeno, ali uporabljaš le dnevno ali dnevno in nočno kremo, čeprav občasno dnevno kremo lahko naneseš tudi zvečer. Ne pa obratno. 

promocijska fotografija

Nočna krema je namreč v primerjavi z dnevno veliko gostejša in bolj hranilna ter deluje kot nočna maska. Lahko vsebuje tudi določene aktivne učinkovine, zaradi katerih ni primerna za izpostavljanje soncu, in v večini primerov povečuje proizvodnjo kolagena ter pomaga ohranjati čvrstost in napetost. Nasprotno je dnevna krema lahka, namenjena vlaženju. Njen primarni cilj je kožo hidrirati in zaščititi pred zunanjimi vplivi (UV-žarki, onesnaženimi delci, bakterijami), poenotiti ten ter zagotoviti podlago za nanos ličil.

V spletni trgovini E-parfumerija najdeš več vrst tako dnevnih kot nočnih krem, zato ti zagotovo ne bo težko najti svoji starosti in tipu kože najprimernejšo. Naše priporočilo nočne kreme je - Biodroga Repair&Protect Overnight nočna nega.

Zelo pogoste pa so tudi 24-urne kreme. Te lahko uporabljate podnevi in ponoči in imajo prednost, da 1 krema zadostuje za oba namena. Vedno pa lahko izberete na primer vlažilno kremo za čez dan, kot je lahka Moisture & Balance, ter bolj hranljivo za zvečer Perfect Age

Bioroga ima v ponudbi pogosto klasično kremo ter bogato kremo, kot je na primer linija Anti Age proti gubicam, ki je na voljo v 2 različicah: vlažilna Anti Age in hranljiva Anti Age Rich

Linija Biodroga za popolno kozmetično rutino

V spletni trgovini E-parfumerija ne želimo ničesar prepustiti naključju. Zate smo zato pripravili izključno izbrane znamke kozmetičnih linij, katerih kakovost je preverljiva in jim zaupamo tudi same.

Posvečene smo torej kozmetični in negovalni rutini, pri kateri smo ti kadarkoli pripravljene svetovati. Že zdaj pa ti povemo, da znamka Biodroga slovi kot ena najboljših med najboljšimi. Vsi kozmetični izdelki te linije namreč slonijo na visokotehnološki in inovativni proizvodnji, ki poteka izključno v centru evropskih zdravilišč, nemškem mestu Baden-Baden. 

Biodroga

Biodroga je visokoučinkovita profesionalna kozmetika, ki jo tako kot mi priporočajo tudi kozmetičarji, ki jo uporabljajo v salonih. Celotno ponudbo Biodroga izdelkov lahko preverite na e-parfumerija.si pod znamko Biodroga

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk