Lifestyle Promocijsko sporočilo

Hrepeniš po POČITNICAH? To so 4 KUL lokacije te zime!

21. 12. 2020

Že pogrešaš popotovanja s fantom in vikend pobege s prijateljicami? Te zimske počitnice potuj odgovorno in obišči Srbijo!

Poleg nekaj velikih smučarskih centrov Srbija ponuja tudi manjše, a enako šarmantne kraje za zimske počitnice v dvoje, z družino ali prijateljicami. Poleg zimskih športov te bodo navdušile tudi naravne lepote, kulturnozgodovinske znamenitosti in daleč znana kuhinja.

#1 GOČ

Ta gora v osrednjem delu Srbije te bo očarala s svojimi položnimi progami, primernimi za začetnike in tudi za izkušene smučarje. V bližini Goča pa je tudi Vrnjačka Banja – eno najbolj obiskanih srbskih zdravilišč.

#2 DIVČIBARE

Turistični center Divčibare na gori Maljen je idealen za aktiven oddih in ljubitelje smučanja. Divčibare imajo dve smučarski progi, v bližini pa je tudi Valjevo, mesto z bogato zgodovino, kulturo in tradicijo.

#3 ZLATAR

Na gori Zlatar, v zahodnem delu Srbije, obiskovalce pozimi pričakujejo urejene proge za alpsko smučanje, opremljene z žičnicami, ki so prilagojene vsem smučarjem. V teh zračnih toplicah je posebna atrakcija kanjon reke Uvac, v katerem živi največja ptica v Srbiji, edinstvena vrsta v tem delu Evrope – beloglavi orel.

#4 GOLIJA

Park narave Golija, rezervat biosfere pod zaščito organizacije UNESCO, je znan po blagi pokrajini z bogatimi in skoraj nedotaknjenimi gozdovi. Del Parka je tudi gora Golija z vedno dobro pripravljenimi smučarskimi progami in obilo snega, ki se lahko obdrži do junija. Ko te bo smučanje utrudilo, v kraju Ivanjica obišči še „staro čaršijo“.

Več informacij o počitnicah v Srbiji preveri na www.serbia.travel.

Foto: M. Ostojić, Dragan Bosnić, Turistična organizacija Zlatar / Serbia travel