In ko boš videla recept, boš vedela, zakaj. Stavit se gremo, da bo to postala tudi tvoja najljubša različica regratove solate.
Marec je mesec, ko se tudi uradno otvori sezona nabiranja regrata in če gre sklepati po objavah na družabnih omrežjih, je ta travniška rastlina med Slovenci in Slovenkami pravi hit.
In za to v resnici obstaja cel kup razlogov. Pretekli teden smo v TEM članku tako že razkrile nekaj njegovih čudežnih lastnosti in ti v treh receptih predstavile ideje, kako regrat še lahko uporabiš, če ga ne želiš vedno pripraviti le v obliki solate. Danes pa smo našle recept za tradicionalno regratovo solato, ki je s svojo mešanico okusov navdušila Slovence.
Tradicionalna regratova solata v Sloveniji vključuje krompir, jajce in slanino, tale različica pa je nekoliko bolj dodelata in te bo z mešanico na prvi pogled nepričakovanih okusov zagotovo navdušila.
Recept je za spletno stran Odprta kuhinja sicer delil Andrej Belovič, ki ima na ljubljanski pokriti tržnici tudi svojo restavracijo.
Za eno osebo boš potrebovala:
- dve pesti regrata
- dve trdo kuhani jajci
Za omako pa:
- kuhan krompir
- zapečeno slanino, narezano na kocke
- por, narezan na tanke rezine
- nekaj žlic jabolčnega kisa
- žlica jabolčnega soka
- balzamičen kis
- malo medu
- olje
- peteršilj
- sol, poper
Priprava
- Regrat najprej temeljito in večkrat operi.
- Osuši ga in ga postavi v večjo skledo. nanj najprej nareži trdo kuhana jajca.
- Zdaj pripravi toplo omako. Najprej skuhaj krompir tako, da postane kašast. Po kuhanju naj nekaj tekočine ostane skupaj s krompirjem. V ponvi prepraži slanino in jo kasneje dodaj krompirju. V posodo dodaj tudi por in vse skupaj nekaj časa kuhaj. Mešanici nato dodaj še olje, kis, jabolčni sok in med. Dodaj začimbe in vse skupaj prelij preko regrata.
Dober tek.
Morda te zanima še: Matej Zemljič: Razšel se je s punco, zdaj je samski (to je vse, kar vemo)
Preberi tudi: Emm, kaj? Gaja Filač in Matej Zemljič (Skrito v raju) sta bila pred snemanjem serije že par
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc