Tvoja bunda smrdi po znoju? Nikar je ne peri, veliko bolje se boš vonja znebila TAKO

8. 2. 2024
Tvoja bunda smrdi po znoju? Nikar je ne peri, veliko bolje se boš vonja znebila TAKO (foto: Profimedia)
Profimedia

Tale noro preprost trik si je vredno zapomniti za vedno! 😉

Verjetno veš, kako zelo nadležno je, ko se tvoja zimska jakna ali plašč napije neprijetnega vonja - bodisi hrane, znoja ali dima kresa, ki ste ga za vzdušje za vikend prižgali s prijatelji. Še posebej zato, ker je zimske bunde noro nadležno prati. 

Razlog za to pa se ne skriva le v dejstvu, da se pogosto pranje zimskih jaken odsvetuje, saj naj bi to poškodovalo zaščitno vodoodporno plast, s katero so zimske jakne navadno premazane, še posebej nadležno je pranje tistih, ki so polnjene s perjem. To se v pralnem stroju navadno združi v nerazdružljive gmote, jakna pa po pranju nikoli več ni ista. No, da ti prihranimo nekaj časa, živcev in vode, smo na spletu poiskale trik, s katerim se v le nekaj minutah učinkovito znebiš neprijetnih vonjav, kot je znoj.

Ne spreglej:

Vse, kar moraš storiti namreč je, da uporabiš alkoholni kis.

Ampak pozor: tega nikar ne uporabljaj samostojno. Alkoholni kis moraš vedno pred nanosom na tekstil razredčiti z vodo. V kozarec tople vode dodaj največ dve žlički kisa. V tole kislo mešanico nato potoči krpo ali gobico, z njo pa potem podrgni po površini, ki je potrebna osvežitve.

Profimedia

Seveda pa tale trik ni uporaben le na zimskih jaknah in ga lahko uporabiš v praktično vseh primerih. Na preprogah, politih kavčih, sedežih avtomobila ... skratka na vseh površinah, ki jih je težje oprati, vendar bi nujno potrebovale malce dišeče prevetritve.

Morda te zanima še: Novi TikTok trend ti bo pokazal, kako se lahko modno oblečeš tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh (VIDEO)

Preberi tudi: Čevlji, ki so 'must-have' tudi letos – predstavljamo ti najbolj priljubljene nove modele

Novo na Metroplay: Žiga X Gombač: "Mene tek pomirja, daje mi dodatne zorne kote razmišljanja"