Tjaša Storm: Slovenka, ki ima na Instagramu že več kot 100 tisoč sledilcev!

13. 12. 2015
Tjaša Storm: Slovenka, ki ima na Instagramu že več kot 100 tisoč sledilcev! (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Po poklicu novinarka, nekoč lepotna urednica, danes ambiciozna kreativka Tjaša Storm življenje uživa z veliko žlico. Ogromno potuje, že nekaj let pa živi in dela v Berlinu z možem in hišnima ljubljenčkoma Maxom in Minijem. 

Ljubezen do mačkonov in strast do dizajna sta ju pripeljala do blagovne znamke Cat in Berlin, pod katero Tjaša izdeluje unikatne šale, kape in metuljčke za mačke.

Njena zgodba je uspešnica, še bolj pa Max in Mini, ki imata danes na Instagramu že več kot 100 tisoč sledilcev.

cat

Foto: instagram.com/catinberlin

S Tjašo se je pogovarjala naša novinarka Petra Rozman, med pogovorom pa je med drugim izvedela tudi, kakšna zgodba se skriva za njeno blagovno znamko Cat in Berlin ...

Kakšne so tvoje ambicije, če je omejitev nebo?

Početi uspešno to, kar me osrečuje.

Od kod črpaš ideje za svoje kreacije?

Veliko časa mi vzame kreiranje prototipov, saj se ideje uresničijo postopoma. Pomemben del je izbor blaga, pri čemer se orientiram po trendih in povpraševanju. Na voljo je kar nekaj barv in motivov, saj so barve dlake živali in posledično želje lastnikov različne. Mačji dodatki, resni, zabavni, unikatni in za vsako priložnost.

Kdo so tvoji najpogostejši kupci?

Ne morem govoriti o tipičnem kupcu, saj so stranke različnih starosti, poklicev in prihajajo iz vsega sveta, od Avstralije, Amerike, celotne Evrope do Azije.

Kako na splošno potekajo tvoji dnevi?

Vsak dan poteka drugače, klasičnega delovnika ni. Od šivanja, fotografiranja, objav­ljanja na družbenih medijih, odgovarjanja na e-pošto in druga sporočila, sestankov do odpravljanja pošiljk. Odvisno od dneva, a vedno pod (ne tako) budnim očesom šefov.

Kakšna zgodba se skriva za blagovno znamko Cat in Berlin?

Nad klasičnimi metuljčki sva bila z možem vedno navdušena. Z nastankom Maxovega Instagram profila in pogostejšim fotografiranjem sva zanj želela najti zabaven dodatek, a ga hkrati nisva želela oblačiti. Ker z obstoječo ponudbo nisva bila zadovoljna, sva se odločila, da jih začneva izdelovati sama.

Ustvariti sva želela izdelke, ki ne izhajajo iz množične produkcije, stojijo za kakovostjo in postavljajo dizajn ter estetiko na pomembno mesto – vse od izdelka do embalaže. Zaradi pozitivnega odziva prijateljev in Maxovih oboževalcev se je zgodba počasi nadaljevala.

Življenje v tujini. Kako te je mesto sprejelo in ti njega?

V Berlinu se zelo dobro počutim. Všeč mi je, da je zelo odprto, multikulturno in kreativno mesto, ki se spreminja in zre v prihodnost.

Katere dejavnosti te v življenju še navdihujejo?

Nasploh me zanimajo področja lepote, mode in arhitekture. Potovanja pa so tisto, kar mi zares daje energijo in motivacijo. Vsako potovanje je nova dogodivščina, beg v drugačen svet in nova zgodba, ki ostane v spominu za vedno.

Kaj te vedno spravi v dobro voljo?

V Berlinu gotovo sončno vreme. Katera je najbolj nora stvar, ki jo tvoj mož lahko naredi zate? Če lahko spremenim v JE naredil, sicer nimam pojma. [smeh] Pred leti se je zame preselil v Slovenijo.

Kaj je tisto, kar po tvojem mnenju daje dizajnu svoj čar?

Kakovost in ljubezen do detajlov.

Najboljši nasvet, ki si ga kdajkoli dobila in ga predajaš naprej?

Sledi svojim ciljem, verjemi vase in v to, kar počneš.

Preberi še: Kristina razkriva, kako v resnici poteka delo v Ikei ali pa članek: To moraš vedeti PREDEN posvojiš ali kupiš žival!

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec