Skoraj prepričane smo, da imaš vse sestavine že doma.
Ti je po vikendu težkih mesnih jedi danes zadišalo kaj lažjega? Zate smo poiskale recept za slastno česnovo francosko juhico, katero si boš brez posebnega truda pripravila v le nekaj minutah.
Gre za eno najbolj priljubljenih francoskih jedi, ki se še posebej priležejo ob takšnem vremenu, kot smo mu priča danes, značilna pa je zaradi svoje svilnate teksture, za katero poskrbi nepričakovana mešanica sestavin.
Preveri, kaj boš potrebovala:
- 2 glavici česna
- 800 ml piščančje jušne osnove
- nekaj vejic peteršilja in listov zelene
- 3/4 žličke suhega timijana ali vejica svežega
- rumenjak
- 50–100 ml sončničnega olja
- žlička dijonske gorčice (po želji)
Pripraviš pa jo tako:
- Česen olupi in mu odstrani kalčke. Česen ne potrebuješ čisto nič rezati.
- V lonec dodaj jušno osnovo, zelišča in česen. Zavri in lonec pokrij. Na majhnem ognju kuhaj približno 20 minut.
- Med tem naredi nepričakovan dodatek juhe - majonezo. Z metlico zamešaj rumenjak in gorčico, nato pa po malem prilivaj olje in močno mešaj z metlico.
- Juho precedi, odstrani zelišča in česen pretlači skozi gosto cedilo nazaj v juho. Lonec pusti na majhnem ognju.
- Majonezi dodaj zajemalko juhe in pomešaj, nato pa vse skupaj prelij v česnovo juho. Ta ne sme vreti, sicer se bo rumenjak strdil in bo nastala italijanska stracciatella. Juhico tako kuhaj še nekaj minut.
- Juhico ponudi s kosom domačega kruha.
Recept smo našli na spletni strani Odprta kuhinja
Morda te zanima še: Ženske, ki so rojene v teh 3 znamenjih, v letu 2024 čaka prelomna življenjska sprememba
Preberi tudi: Ta 3 horoskopska znamenja redko dajo drugo priložnost (in skoraj nikoli ti ne bodo oprostili)
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi