Če pričakuješ goste ali pa bi se rada zgolj posladkala, ti priporočamo, da se lotiš teh ljubkih čokoladnih sendvičev, ki se kar topijo v ustih.
ZA 20–25 KOSOV POTREBUJEMO:
- 140 g moke
- 120 g masla
- 70 g sladkorja v prahu
- 70 g mletih lešnikov
ZA KREMO:
- 50 g masla
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g mletih lešnikov
- 1 beljak
- malce ruma
ZA OBLIV:
- 100 g temne kuverture
- 20–25 olupljenih mandljev
Postopek:
Iz moke, zmehčanega masla, sladkorja in mletih lešnikov zgnetite mehko in voljno testo. Razvaljajte ga 5 mm debelo in izrežite kroge.
Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Nad vročo vodno kopeljo stopite čokoladno kuverturo in vanjo potopite polovico piškotov. Nanje položite še olupljene mandlje. Počakajte, da se kuvertura strdi.
V tem času pripravite kremo. Zmehčano maslo penasto stepite z vaniljevim sladkorjem, dodajte mlete lešnike, beljak in rum. Zmešajte v gosto in gladko kremo. Z njo premažite piškote brez čokoladne kuverture in jih pokrijte s čokoladnimi.
Pa dober tek!
Psss ... Recept smo vzeli iz decembrske številke revije Lisa Čarovnija okusa, kjer najdeš še več slastnih receptov!
Novo na Metroplay: Razlike med Slovenijo in ZDA ter kako do sanjske službe? | Elvi Rwankuba