Aktualno Promocijsko sporočilo

Odkrij božično magijo na Madžarskem

30. 11. 2023

Če želiš začutiti pravo praznično vzdušje, podobno tistemu v pravljicah ali romantičnih filmih, ti ni treba odpotovati prav daleč. Dovolj bo, da obiščeš enega od številnih božičnih sejmov na Madžarskem in uživaš v božični čarovniji. 

Po vsej Budimpešti se že od druge polovice novembra vije vonj po medenjakih, kurtoših, pečenem kostanju, makovih zavitkih, medtem ko te bo pogrela skodelica odličnega kuhanega vina.

Kam po največ čarobnega vzdušja?

Če obožuješ praznično vzdušje, nikar ne zamudi božičnega sejma pred baziliko svetega Štefana, ki se že tri leta zaporedoma ponaša z nazivom najboljšega božičnega sejma v Evropi. V skladu z letošnjim sloganom sejma Kjer vas ljubezen prime za roko lahko od 17. novembra do 1. januarja uživaš v raznovrstnih programih, bogati kulinarični ponudbi, ponudbi 120 obrtnikov, 
na drsališču … Kot vrhunec večera pa se vsak večer na pročelju bazilike svetega Štefana projicira lightshow.

V madžarski prestolnici te bo božični duh grel tudi na trgu Vorosmarty, kamor 6. decembra prihaja Dedek Mraz, v Obudi, kjer lahko na trgu Fe občuduješ veliko novoletno jelko, medtem ko bo pred stavbo Balna na peštanski strani Donave postavljeno veliko drsališče, organizirani pa bodo tudi koncerti džeza in bluza.

To pa ni vse, kar ponuja Budimpešta. Med Elizabetinim in verižnim mostom bo organiziran sejem obrti, ki ga bodo spremljali številni koncerti, v mestnem parku pa bodo še posebej uživale družine – v 3D-lightshowu in presenečenjih za najmlajše.

Pa tudi drugod po Madžarski ...

Tudi druga madžarska mesta so pripravila nepozabno božično slavje. Obišči magični Eger, kjer se od 24. novembra do 25. decembra na trgu Dobo zimska čarovnija ustvarja z obrtniškimi izdelki in najboljšimi madžarskimi jedmi.

Tudi Veszprem, letošnja evropska prestolnica kulture, pričakuje obiskovalce v starem mestnem jedru v času štirih adventnih vikendov s številnimi koncerti 
in božično tržnico.

Pecs pa letos od 1. decembra pripravlja posebno poslastico za najmlajše – hišo Dedka Mraza, ki jo je mogoče obiskati. Tu pa so seveda še lightshow, ceremonija prižiganja sveč ob nedeljah, gospel zbor iz ZDA in spremljajoči salon vin. Čeprav bo osrednji božični sejem v Pecsu trajal do 24. decembra, bodo kar do 7. januarja na trgu Szechenyi postavljene velika jelka in stojnice 
s hrano in vinom.

V Szegedu boš lahko od 24. novembra do 24. decembra na trgu Dom uživala na velikem drsališču, v predstavah žonglerjev z ognjem, svetlobnih projekcijah, svoje posebne trenutke pa boste lahko obeležili v posebnem kotičku za selfije.

To leto te čarobna zimska pravljica torej pričakuje na božičnih sejmih na Madžarskem. Za več informacij obišči še @visithungary.com.