DZZŽ Ljubljana že devetič zbira star papir!

16. 4. 2012
DZZŽ Ljubljana že devetič zbira star papir!

Devetega junija bodo pri DZZŽ Ljubljana  že devetič zaključili akcijo Pomagajmo naravi in osrečimo živali, katere cilj je zbrati tolikšno količino papirja, da po finančni vrednosti zadostuje za sterilizacijo oziroma kastracijo vsaj ene mačke.

Leta 2008 se je Društvo za zaščito živali Ljubljana prvič odločilo za organizacijo akcije, ki bo zrcalila čim širšo skrb za okolje. Dvakrat letno, pred junijskim svetovnim dnevom okolja in oktobrskim svetovnim dnevnom živali, so začeli ljudi spodbujati k zbiranju odpadnega papirja.

Kako poteka akcija?

Kot vsa leta doslej bo zaključek akcije potekal pred Centrom interspar Vič.

Vsi, ki pridno zbirajo papir, ga bodo lahko na zbirnem mestu predali v soboto, 9. junija 2012, med 8. in 18. uro.

Za prevoz in namestitev zabojnika za papir bo tudi tokrat poskrbelo podjetje Gorenje Surovina d.o.o.

Kot vedno bo na lokaciji tudi društvena stojnica s kopico izobraževalnega gradiva o odgovornem skrbništvu pa tudi z izdelki društvene spletne trgovine Nakupi iz srca. Stojnica bo locirana ob zabojniku, v primeru slabega vremena pa se bodo premaknili v sam Center Interspar VIČ.

Vsako leto nagradijo pridne tačke!

Ker je Društvo vključeno v Dogetov projekt Pik'n'Poka, bodo na zaključni dan akcije nagrajeni vsi kosmati in repati pridneži, ki bodo svoje skrbnike prepričali, da jih na zaključni dan akcije obiščejo in podprejo z zbranim papirjem.

Hvala, ker spreminjate svet na bolje!

V vseh akcijah do sedaj so zbrali že neverjetnih 85.740 kg odpadnega papirja! Samo na lanski junijski akciji so zbrali kar 20.060 kg starega papirja. Bodo tokrat uspeli s skupno kilažo preseči 100.000 kg papirja?

Zahvala gre vsem partnerjem akcije ter podjetjem, agencijam, društvom in drugim institucijam, ki organizirano zbirajo papir čez vse leto, ter vsem tistim, ki pomagate spreminjati svet na bolje!

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec