Kaj se dogaja? Pekarna Ana priznane kuharske mojstrice Ane Roš ZAPIRA svoja vrata

22. 10. 2024
Deli
Kaj se dogaja? Pekarna Ana priznane kuharske mojstrice Ane Roš ZAPIRA svoja vrata (foto: Aleksandra Sasa Prelesnik, aktivni.si)
Aleksandra Sasa Prelesnik, aktivni.si

Priljubljena slovenska pekarna po dveh letih zapira svoja vrata. 💔

Številne izmed vas ste zagotovo že kdaj zavile v Pekarno Ana na Slovenski cesti 30, kjer je stranke vedno pričakala odlična ponudba svežih in okusnih pekovskih izdelkov. V ponudbi so kupci lahko našli številne dobrote, kot so pain au chocolat, zvitek s cimetom ter cruffin s pistacijo. Lastnica pekarne je slovenska kuharska mojstrica Ana Roš, ki s svojimi dosežki navdušuje mednarodni kuharski svet in Pekarna Ana je prav zagotovo njen velik ponos. 

Zagotovo te zanima še:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pekarna Ana (@pekarnaana)

V javnosti pa je v teh dneh završala novica, da Pekarna Ana zapira svoje vrata. Na vratih pekarne je kupce namreč pričakal napis, da do nadaljnjega zapira svoja vrata. Vendar brez skrbi! Čez mesec dni bo pekarna ponovno odprla svoja vrata in svojim strankam pokazala svojo prenovljeno podobo. Pekarna bo namreč deležna velike prenove, delovala pa bo tudi pod prenovljenim konceptom.

"Za dober mesec zapiramo vrata Pekarne Ana, da bi osvežili prostor in koncept pekarne. Vprašanje "brez odpadkov" pri ustvarjanju in kuhanju je ena od mojih prednostnih nalog in moja odgovornost do narave in družbe. S popolnimi laminiranimi testi se ne morem izogniti veliki količini nepotrebnih odpadkov, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana doslej ni zmogla zadostno reciklirati. Prostor je majhen, dan je prekratek," je zaprtje pojasnila Ana Roš.

"Po dveh letih trdega dela in ustvarjanja danes razumem, kaj moramo storiti, da bo Pekarna Ana bližje našim vrednotam in prepričanju, vašemu zadovoljstvu in vašim potrebam. S prenovljenim konceptom bo Pekarna Ana bližje meni, sezonskosti, teritoriju in trajnosti. Kruh iz droži ostaja moja ljubezenska zgodba, drugačnega ne znam niti jesti. In ljubim sendviče! Pite iz svežega sadja! Pastel de nata, basque cheesecake s pehtranom," je še dodala kuharska mojstrica. 

Me se že veselimo ponovnega odprtja! ❤️

To sta 2 horoskopski znamenji, ki gresta vsem ves čas na živce