Znanost pravi: TAKO so videti daleč najbolj privlačne ženske ustnice!

Izkazalo se je, da obstaja idealno razmerje med zgornjo in spodnjo ustnico. Torej, kako je slednje videti? Razkrivamo spodaj.

Znanost pravi: TAKO so videti daleč najbolj privlačne ženske ustnice! (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2017

V dobi selfie-jev ženske dokazano težijo k popolnemu videzu ustnic in iščejo načine, kako se temu čim bolj približati.

V letu 2015 so namreč v ZDA v Ameriškem združenju plastičnih kirurgov beležili rekordnih 27.400 vsadkov v ustnice.

In kako torej izgleda "popoln" par ženskih ustnic? Nove raziskave kažejo, da so le-te videti (pravzaprav) bolj naravno, kot si morda lahko predstavljaš.

Raziskovalci Univerze v Kaliforniji so v februarju izvedli študijo v kateri je 400 udeležencev razvrščalo fotografije ženskih ustnic po lestvici od 1 do 10, pri čemer so z 1 ocenili najmanj in z 10 najbolj privlačne ustnice.

V prvi vrsti so udeleženci raziskave ocenjevali "idealno" površino ustnic. Nadalje so ugotavljali popolno razmerje med zgornjo in spodnjo ustnico. Oglej si fotografije, s katerimi so izvajali raziskavo TUKAJ.

Miranda Kerr

Raziskovalci so ugotovili, da udeleženci raziskave raje vidijo ustnice, ki so do 50 % večje kot ustnice naravne velikosti in zasedejo približno 10 % spodnje tretjine ženskega obraza. Ugotovili so tudi, da jim je veliko bolj všeč, če je spodnja ustnica dvakrat večja od zgornje.

Da si boš lažje predstavljala, govorimo o modelih ustnic Mirande Kerr in Alessandre Ambrosio, pišejo pri spletnem časopisu Today.

Popolne ustnice

Rezultati raziskave so raziskovalce nekoliko presenetili. Več vprašanih je odgovorilo, da jim je všeč polnejša spodnja ustnica, medtem ko trend plastičnih operacij pravi ravno obratno, in sicer da je ženskam bolj všeč polnejša in večja zgornja ustnica.

Moraš pa vedeti, da ustnice niso tisto vse, kar določa tebe in tvojo lepoto.

Fotografije Profimedia

Preberi še: BQL: "Včasih so želje res čudne. Zadnjič je oboževalka želela, da ..."

Priporočamo tudi: Uršula Rihtar: Spoznajte oblikovalko mističnega nakita!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri