Zmanjšaj stroške za lepoto

Za bleščeč videz ti ni treba zapraviti celega bogastva, saj obstaja veliko alternativnih poti do lepega in urejenega videza.

28. 11. 2006

Da bi izgledala fenomenalno, boš bolj kot debelo denarnico potrebovala voljo in malce več časa za lepotičenje. Zapomni si, da dobri kozmetični izdelki nimajo vedno zasoljene cene. Zato bodi bolj kot na ceno pozorna na sestavine lepotnih pripravkov!

Domači salon

Za popolno podobo izkoristi kakšen dan za lepotičenje, svojo sobo pa spremeni v domači kozmetični salon. Na obisk povabi nekaj prijateljic in se z njimi dogovori, naj vsaka prinese lepotila za določen del telesa. Ko bodo vse potrebne sestavine na polici, se družno lotite kozmetičnega dela.

Najbolj opaženo s strani moških!

  • Neurejene in hrapave roke s petimi različnimi dolžinami nohtov – nedopustno!
  • Mastno lasišče in prhljaj, ki suje na tvoja ramena, nikakor ne sodijo k podobi sodobne ženske.
  • Kako naj te gleda v oči, ko pa imaš razpraskan obraz zaradi problematične kože.
  • Dlakave noge in neurejeno mednožje, ko ti sleče hlače … takoj bo rekel: »Ne, hvala!«

Izdatna nega rok

Urejeni nohti in zdrava obnohtna kožica so odraz urejene ženske, zato poskrbi, da bodo imele tvoje roke dovolj pozornosti vsak dan, občasno pa jim privošči še izdatnejšo nego. In ne pozabi na redno piljenje nohtov, zaradi česar bodo nohti močnejši.

Vsakodnevno umivanje

Lase si lahko umiješ tudi vsak dan, a glej, da boš pri tem uporabljala nežen šampon in po vsakem pranju nanesla balzam. Vsaj enkrat tedensko lasem privošči hranilno nego. Če imaš problematično lasišče, se posvetuj s frizerjem – naj ti svetuje, kateri šampon bi bil zate najbol primeren.

Sijajna koža

Negovana koža na obrazu naj bo tvoja stalna spremljevalka. Tudi, če imaš problematično kožo, si lahko lepa. Poskrbi le, da si mozoljev ne boš stiskala z umazanimi rokami in si nakopala ran, ki lahko na koži za vedno pustijo brazgotine.

Za lepoto je treba potrpeti

Nadležnih dlačic se lahko znebiš za vedno le z redkimi posegi, ki pa so na žalost tudi zelo dragi. Da bi jih odstranila vsaj za določen čas, imaš na voljo nekaj načinov, ki pa so večinoma boleči. Ob strani naj ti stojijo prijateljice, seveda tudi, ko bo treba puliti obrvi!

Nega iz hladilnika

Da bi pri lepotičenju prihranila kakšen evro, uporabljaj sestavine iz domačega hladilnika. Veliko živil namreč lahko uporabiš za nego kože po telesu, za obrazne maske ali pa si pripraviš s hranili bogato masko za lase.