Zmagovalne frizure

So ti te frizure všeč že na prvi pogled? Naravnost zaljubila pa se boš v njih, ko boš odkrila potenciale, ki jih skrivajo – napihnejo tanke lase, preprečijo puhavost ...

Grški zvitki (foto: Indira Cesarine) Indira Cesarine
11. 8. 2010

Ful kul bejba

Lase na vrhu krone loči od preostalih. Razdeli jih s prečko na sredini. Iz nih boš ustvarila role, ki bodo napihnile vrh glave in prek katerih boš spletla kito. Levi del razdeli na pramene, široke tri centimetre, in jih vsakega posebej zavij navznoter proti sredini ter učvrsti z lasnico.

Potekajo naj vzporedno s prečko. Ponovi tudi na desni strani. Nato lase ob čelu in tik nad ušesi spleti v vpleteno kito, ki poteka na vrhu rol. Nadaljuj z vpletanjem vseh las, na koncu jih spni z elastiko. Mojstrovino utrdi z lakom.

Bonus: Ta frizura ustvari tudi v tankih laseh 'vauulumen', poleg tega pa je obstojna več dni.

Seksi sedemdeseta

Skrivno orožje: pena za volumen. Količino, enako žogici za golf, nanesi na vlažne lase in jih posuši z glavo, obrnjeno navzdol. Pri tem jih mečkaj s prsti, dokler niso 90-odstotno suhi. Nato se zravnaj in jih do konca posuši tako, da jih kodraš z veliko okroglo krtačo.

Valove ob obrazu dodatno poudari s kodralnikom – pramene, široke 3 do 5 cm, zavij v svaljek in ga za deset sekund navij okrog širokega kodralnika. Razčeši le s prsti in utrdi z lakom za lesk.

Bonus: Tako urejeni lase so videti zdravi in bogati ne glede na to, ali so naravno skodrani ali ravni, tanki ali poškodovani.

Odkrito skrito

Lase umij in jim privošči dodatno nego z intenzivno masko, da bo povrhnjica res gladka. Pri sušenju jih gladi s ploščato krtačo. Nato ustvari prečko, ki se spredaj na čelu začne na strani, zadaj pa se konča na sredini temena. Lase povleci naprej na rami in jih v čopa spni tako, da prekrivata ušesi. To ustvari bolj sofisticiran in nič punčkast videz. Nekaj pramenov ob čelu razpusti, da zastirajo oko in dajo flirtajoč pridih. Končaj z meglico leska in nege.

Bonus: Nizko speti čopi prikrijejo izraščene frizure, kar je idealno za podaljšanje časa med striženjem.

Grški zvitki

Lase razdeli s strogo prečo na sredini. Pramene ob temenih, široke približno 5 cm, natri s kremo za oblikovanje. Vsakega zavij v zvitek, ki poteka nad ušesi tako, da pramen z obema rokama čvrsto zavijaš navznoter proti kroni. Zadaj ju spoji z elastiko ali učvrsti z lasnicami. V konicah ustvari igrivost in razuštranost z izdelkom za teksturo – podrgni ga med dlanmi in z njimi zmečkaj konce las.

Bonus: Zvitki preprečujejo, da bi lasje na vrhu glave puhasto 'zacveteli'. Super za vroče poletne dni.

Nika Veger