Zagorela polt vse leto

Ker moda odkriva kožo, tvoj poletni ten pa je najbrž že zbledel, razkrivamo trike, s katerimi boš 'hrustljava' brez obračanja v solariju.

2. 11. 2009

Priprava

Preden začneš, telo zdrgni s pilingom na osnovi sladkorja (oljni piling lahko pusti na koži sledi, zaradi česar bi bila obarvanost neenakomerna). Tako boš odstranila odmrle celice in povečala količino pigmenta, ki ga bo koža vpila.

Izdelek

Priporočamo samoporjavitveni losjon v pršilu, s katerim lahko enakomerno dosežeš prav vse dele telesa, tudi hrbet. Garnier Ambre Solaire No Trace Bronzeur npr. prši tudi obrnjen na glavo.

Koraki

  • 1 Na dele, ki so običaj no bolj suhi - komolce, kolena, roke in stopala (tudi med prste) - vtri ne kaj vlažilnega losjona, da preprečiš nasta nek temnih madežev.
  • 2 S krožnimi gibi lahko na posamezne točke naneseš preveč izdelka, zato se poprši z dolgimi gibi od pasu pa vse do stopal. Nogo dvigni na rob kadi, da boš dosegla tudi zadnji del, meča in ‘zadnjo ložo’. Nato pršilo obrni na glavo in pobarvaj tudi zgornji in spodnji del hrbta.
  • 3 Roke obdelaj tako, da bronzer najprej naneseš na zunanji strani od ramen proti prstom. Nato roko iztegni nad glavo in jo pobarvaj od zapestja do pazduhe. Najbolje, da se pri tem gledaš v ogledalo. Ta nanos naj bo nekoliko tanjši, da bo vse skupaj videti bolj naravno.
  • 4 Na koncu se posveti še obrazu, vratu in dekolteju. Barvo nanašaj od zgoraj navzdol, torej poprši najprej čelo, nato lica in nos, na koncu brado, vrat in dekolte.
  • 5 Poskrbi, da se nanos dobro posuši – pet do sedem minut pred ventilatorjem bi moralo zadostovati. Nato na dele, kjer se potiš, nanesi otroški puder v prahu (na pazduhe, pregibe rok in nog, pod prsi …). Tav bo potegnil vlago in preprečil, da bi barva ‘zdrsela’ drugam. Da se izdelek za samoporjavitev res popolnoma vpije, obleci lahka oblačila in se ne umivaj vsaj osem ur.