Za nego telesa: maslo ali olje – kaj je boljše?

Odgovor na vprašanje, kaj je najboljše izbrati za nego suhe kože pozimi, ni tako enostaven in enoznačen, a sem prepričana, da ti bo ta zapis izbiro precej olajšal.

2. 2. 2016

Moj začetni problem: suha koža po celem telesu. Cilj: žametna mehka polt kot sredi julija, ko v toplem poletnem večeru počivam v viseči mreži in moja koža vriska od sreče. :) Ja, tak občutek imaš lahko tudi februarja. Kako?

Pravzaprav je zelo preprosto. Vse, kar potrebuješ, je res dober izdelek za nego telesa (okej in enkrat tedenski piling ;)).

Pozimi (vsaj meni) lahki losjoni ne koristijo prav dosti, zato ti priporočam, da posežeš po maslu ali olju. Zadnjih deset dni sem testirala oba, zato ti lahko s prve roke povem, kakšen učinek dosežeš z enim in drugim. Razlike do katerih sem prišla, so pravzaprav presenetile tudi mene.

Za preizkus sem uporabila dva kakovostna izdelka znamke Melvita.

Melvitino Šipkovo maslo za telo, ki je zasnovano s 100 % organskim šipkovim oljem, ki je izjemno bogato z alfa-linolensko kislino (omega-3) ter vitaminoma A in E ...

... ter Melvitino prodajno uspešnico – suho olje 100 % naravnega izvora iz petih organskih olj bogatih z omega 3, 6 in 9 maščobnimi kislinami (arganovo olje iz Maroka, buritijevo in pracaxijevo olje iz Amazonije, olje inca inchi iz Peruja in olje kendi iz Indonezije). 

Melvita

Mimogrede, Melvita je negovalno olje prelila v še lepšo stekleničko, ki je odslej na voljo tudi v 50 ml velikosti ;)

In moje ugotovitve?

Maslo mi je na prvi dotik všeč, ker je kljub zelo bogati teksturi presenetljivo zelo mazljivo. Zelo hitro se vpije v kožo (še bolj hitro kot pri losjonih), jo nahrani in prijetno odišavi s cvetnimi notami.

V kombinaciji s hranilnim karitejevim maslom kožo pomiri in hkrati poživi. Najbolj ga obožujem zjutraj, ko se mi mudi. Skočim pod tuš, nanesem po telesu in že hitim v nov dan. Obožujem te 'odprte embalaže', ki so po mojem mnenju daleč najbolj praktične.

Olje prav tako kožo perfektno nahrani, a to stori na bolj nežen način. To, da ga naneseš po tuširanju in na vlažno kožo, zagotovo zdaj že veš, še ena presenetljiva razlika med oljem in maslom pa je ta, da olje telo pogreje (enkrat res sama preizkusi na eni roki kremo na drugi olje, zapri oči in opazuj).

Olje tako še posebej obožujem zvečer, sploh kadar me zebe. Privoščim si topel tuš (ali kopel) nato pa vlažno kožo še dobro naoljim in občutek imam, da me s svojo satenasto teksturo greje vso noč. Tole Melvitino olje diši zmagovalno: božansko in prefinjeno, se dobro vpije in tako ne pušča mastnih madežev, a kljub vsemu po nanosu ne hiti z oblačenjem, ampak koži privošči še nekaj minut 'na prostem'.

Tako, kot vidiš za nego suhe kože pozimi lahko izbereš ali maslo ali olje, z obema bo tvoja koža nahranjena, pomirjena in ravno prav vlažna. Lahko pa seveda izbereš oboje in se vsak dan znova vprašaš, kaj danes potrebuje moja koža, da bo vriskala od sreče ;)

Imej krasen dan, Špela..