Vroči make-upi za začetek jeseni

Naj tvoje črno črtalo za oči še kakšen mesec uživa na počitnicah, ti pa se raje pozabavaj z vedno navihanimi mavričnimi odtenki. Ličila jesenskih kolekcij boš lahko kupila kmalu, do takrat pa porabi polet­ne zaloge ličil.

Vroči make-upi za začetek jeseni (foto: Ziggy Cohen, Jon Paterson/Studio D, Jeffrey Westbrook/Studio D,  Courtesy of manufacture, J Muckle/Studio D, Shutterstock, promocijsko gradivo) Ziggy Cohen, Jon Paterson/Studio D, Jeffrey Westbrook/Studio D, Courtesy of manufacture, J Muckle/Studio D, Shutterstock, promocijsko gradivo
19. 9. 2013

Sočne ustnice

sočne ustnice

Kričeče barve poletja podaljšaj v zgodnjo jesen in uporabi šminko v seksi odtenku fuksije. Za še močnejši učinek čez šminko nanesi puder v neonskem odtenku (lahko uporabiš tudi rdečilo v prahu) – le tako lahko dosežeš električni neonski trend z modnih brvi. Če nisi ravno ljubiteljica rožnatih odtenkov, izberi sončno oranžno. Ne pozabi na nasmešek!

Rdeča vročica

rdeča vročica

Z drznimi in grafičnimi potezami boš lahko na oči nanesla prav vsako barvo sezone – ja, tudi neonsko rdečo. Poigraj se z nanosom senčila in na notranjo stran zgornje veke nanesi debelejšo črto, ki je proti zunanji liniji kotičkov vse tanjša. Na spodnjo veko nanesi senčilo ravno obratno, tako da dobiš nekakšen simbol jin- janga. Majhen trik vizažista: obliko za lažje senčenje zariši z debelejšim svinčnikom za ustnice, nato pa čez nanesi še senčilo v kamnu ter ga pazljivo zabriši.

Modrooka lepotica

modrooka lepotica

Najbolj obsojeno modro senčilo iz osemdesetih let je na modni reviji Topshop Unique znova oživelo. Moderen videz, ki sta ga na modni brvi nosili manekenki Cara Delavingne in Jourdan Dunn, dosežeš z nanosom senčila v obliki mandlja. Nanesi ga vse do notranjih kotičkov oči ter zabriši po robu spodnjih trepalnic. Za osnovo uporabi kremno senčilo, s čopičem pa čezenj nanesi še senčilo v kamnu, da poudariš intenzivnost odtenka. Ne skrbi, če pri tem ne boš posebno natančna, saj ta videz zahteva bolj grobo senčenje.

Barvna kameleonka

barvna kameleonka

Zakaj bi nosila le eno barvo, ko lahko združiš kar tri? Posnemaj videz letošnje poletne kolekcije Petra Soma in na veke nanesi kričeča senčila kar z blazinicami prstov. Mi smo za osnovo uporabili barvo breskve, na zgornji del veke tik pod obrvmi pa nanesli še senčilo v odtenku limete in fuksije. Preizkusiš lahko prav vse odtenke mavrice, kar pogumno!

Prevedla in priredila: Katja Jakopovič