VIDEO: Ustvari si svež in romantičen mejkap (primeren tudi za maturanca)

Sezona maturantskih plesov je v polnem teku in če tudi ti še ne veš, ali bi svoj videz zaupala strokovnjakinji, ali pa bi se naličila sama, potem ti Cosmo ponuja nasvete za lep, svež, sijoč in romantičen videz, ki ga lahko ustvariš sama. 

VIDEO: Ustvari si svež in romantičen mejkap (primeren tudi za maturanca) (foto: Tjaša Kokalj Jerala) Tjaša Kokalj Jerala
20. 3. 2017

Maturantski ples je vsekakor prelomnica v življenju vsakega mladostnika, za punce pa je to še posebno slavnostni dogodek, kjer se lahko svečano oblečeš in malce močneje naličiš.

Ličenje se vsekakor mora ujemati in prilagajati tvoji obleki, celotnemu videzu in konec koncev tudi tvojemu stilu. 

Veliko deklet se za ta večer odloči za močnejši mejkap, a Cosmo ti svetuje, da ostaneš zvesta sami sebi in z ličenjem ne pretiravaš. Poudari tisto, kar ti je na tvojem obrazu najbolj všeč in izberi svež in sijoč videz pred težkim zadimljenim videzom, glamurozen videz pa raje doseži s svetlečimi sencami za oko.

Z zemeljskimi toni ne boš zgrešila in na tvoje oči ter celotno podobo ne bodo delovali tako težko kot črne sence, z njimi pa boš še vedno lahko ustvarila lep in malce zadimljen videz.

Za to potrebuješ samo 3 sence, ki se med seboj barvno skladajo in gredo v barvni lestvici od bolj svetlejšega odtenka do temnejšega, ne glede na izbrano barvo.

V naslednjih vrsticah pa še nekaj nasvetov za tvoj ta čudovit lepotni videz:

1. Pomembna je dobra in prava podlaga

Tekoča podlaga ne sme odstopati od barve tvoje polti, zato bodi pri nakupu natančna in res izberi primeren odtenek, ki se prilega tvoji polti. 

Pred uporabo tekočega pudra si na obraz ne nanašaj mastne kreme, sicer se bo zaradi nje tvoja koža preveč svetila in tudi podlaga ne bo tako obstojna. Uporabi vlažilno kremo, nato pa nanesi puder, ki se popolnoma ujema s tvojim tenom kože. 

2. Korektor in contouring

Če želiš ustvariti svežino na obrazu, uporabi tudi korektorje in osvetljevalce. Osvetljevalci vsebujejo drobne svetleče delčke, ki kožo osvetlijo, ji povrnejo sijaj in svežino. Nanesi ga na sredino čela, na lično kost in koren nosu.

Tekoči korektor, ki ga naneseš pod oči, naj bo namenjen prav temu predelu, saj takšni korektorji vsebujejo več vlage, vse ostale majhne nepravilnosti pa zakrij s korektorjem v svinčnku.

3. Dobro zafiksiraj

Da bo tekoča podlaga dlje obstojna, uporabi transparenten puder (puder v prahu) ali puder v kamnu. Z velikim čopičem ga nežno in v tankem sloju nanesi na čelo, nos in obnosni del, ter brado.

4. Ne pozabi na lička

Svež in sijoč videz ustvariš z rdečilom za lička. Izberi odtenek breskve ali marelice, nič kaj preveč temnega, se nasmej in nanesi na lička.

5. Senčenje oči

Morda je dobro, da se izogneš kremnim senčilom, saj so zaradi svoje mastne teksture manj odporna na vročino, hitro se razmažejo in zlijejo v očesno gubo. Lahko se naličiš drzno, dramatično, v stilu večnega smokeyja ali pa nežno, v toplih, zemeljskih odtenkih.

Za to potrebuješ samo 3 sence, ki se med seboj barvno skladajo in gredo v barvni lestvici od bolj svetlejšega odtenka do temnejšega, ne glede na izbrano barvo. S svetlejšim odtenko začnem v kotičku očesa in potem nadaljuješ s temnejšimi proti koncu očesa.

6. Poudari trepalnice

Pri večernem videzu lahko uporabiš tudi umetne trepalnice, ampak če se boš z njimi prvič spoznala, potem ti svetujem, da z dobro maskaro samo bolj poudariš svoje trepalnice kot ponavadi.

7. Izberi obstojno šminko

Za končni videz in tisto piko na i porabi obstojno šminko. Trenutno so zelo popularne mat tekoče šminke, ki imajo dobro obstojnost, ampak so lahko malce suhe, zato si prej naredili piling ustnic.

Poglej si še VIDEO sijočega maturantskega mejkapa, ki ga je zate pripravila Tjaša Kokalj:

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: Suhi šampon? To so negativne posledice, ki jih prinaša dolgotrajna uporaba in Konjski rep ni več rezerviran le za šport, sedaj prihaja v šik preobleki

VROČE TA HIP! Zvezde plešejo: 5 stvari, ki jih moraš vedeti (če gledaš šov)