VIDEO: Kako dobro in pravilno prekriti podočnjake in mozoljčke!

Ne skrbi, vsaki od nas kdaj 'slaba koža' pokvari začetek dneva. Na srečo so tu nasveti, kako prekrijemo podočnjake in druge nepravilnosti, ter kljub vsemu izgledamo neverjetno!

10. 5. 2017

Poglej si VIDEO:

Podrobnejša navodila pa tukaj:

1. Dobra baza

Predno se lotiš zakrivanja nepravilnosti na koži, poskrbi za dobro bazo. Po celotnem obrazu nanesi podlago za ličila, ki ne vsebuje olj, saj bo to pripomoglo k vzdržljivosti ličil in odstranilo masten sijaj, ki se lahko pojavi po njihovem nanosu. Izberi torej izdelek, ki matira, če pa imaš občutljivo kožo, pa to svetujem, da izbereš podlago proti rdečici. Ta nevtralizira rdečico in prikrije kožne nepravilnosti ter naredi krvne žilice in razbarvano kožo skoraj neopazne. 

2. Prekrivanje podočnjakov

Izbira (pravega) korektorja je odvisna od barve tvojih kolobarjev pod očmi - modre bo prekril korektor z oranžnim podtonom, vijoličnih se boš znebila z rumenim in sivkaste bo prekril roza. Kadar si nesigurna, bo rešitev v sili korektor v barvi breskve oziroma lososa, ki v ustreza v večini primerov. Barvni korektor nanašamo na predel pod očmi, ki potrebuje korekcijo - včasih ne bo dovolj zgolj en sloj, zato se ne boj nanesti še drugega - dokler ne nevtraliziraš barv.

3. Prekrivanje mozoljev

Previdno pri prekrivanju mozoljev, saj ne želiš, da bi se infekcija raznesla po celotnem obrazu, zato si najprej umij roke, če pa uporabljaš čopič, naj bo steriliziran

Z nežnim tapkanjem naneseš kremni korektor, ki naj bo mat in ne osvetljevalen in lahko je odtenek ali dva svetlejši od tvoje kože. Ker pa je mozolj v bistvu vnetje in je mesto okrog njega rdeče, sama najraje uporabljam zeleni korektor, ki prikrije in nevtralizira rdečico.

4. Čas za tekočo podlago

Izberi mat in dobro prekrivno ter pazi na pravi odtenek, ki naj bo najboljši približek tvoje kože. Naneseš ga lahko s prsti, čistim čopičem ali gobico.

5. Za konec dobro zafiksiraj

Sledi še nanos pudra v prahu ali kamnu, ki naj prav tako dobro matira. Ta je lahko transparenten, ali pa v barvi podlage. Na kožo ga nanesemo s čopičem. Še posebno bodi pozorna na T-področje (čelo, nos in brada) ter po potrebi še na druge dele obraza, kjer so bili mozoljčki in ostale nepravilnosti.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: To se zgodi, če svoja ličila posojaš prijateljicam in Hrana, ki poslabša stanje tvoje kože (če le gre, ne jej tega!)