VIDEO: Kako do popolno zadimljenega videza oči

Zadimljen videz oči je še vedno najboljši izbor, če želiš zapeljiv večerni videz. Kako ga dosežeš? Samo sledi tem korakom.

VIDEO: Kako do popolno zadimljenega videza oči (foto: Tjaša Kokalj Jerala) Tjaša Kokalj Jerala
30. 4. 2017

Zadimljen videz oziroma smokey eyes je vsekakor več kot odličen za vsako priložnost. In v modi je, vse odkar je prišel na sceno. Vsekakor je eden najbolj priljubljenih videzov med predstavnicami nežnejšega spola, ker je zelo glamurozen in zapeljiv, pa tudi moški padajo nanj!

Za večerne priložnosti je tale klasika ličenja oči skoraj neizogibna, zato smo zate pripravili foto lepotni tutorial, spodaj pa te čaka tudi VIDEO. 

1. Na obraz nanesi tekočo podlago

Pazi na pravilen odtenek in dobro obstojnost za večeren mejkap. Če imaš bolj mastno kožo, potem izberi tekočo podlago, ki matira, če pa je tvoja koža bolj problematična, pa mora biti podlaga dobro prekrivna.

2. Korektorji za nepravilnosti

S korektorjem v stilku prekrij vse mozoljčke, s tekočim korektorjem pa zakrij podočnjake

3. Dobro zamatiraj in zafiksiraj

Podlago dobro zafiksiraj s transparentnim pudrom v prahu ali kamnu, ki naj ima še mat učinek, da se ne boš svetila.

4. Malce senčenja in osvetljevanja

Za malce več definicije obraznih potez, lahko s temnejšim odtenkom pudra dodaš malce senčenja pod lično kost, na lično kost pa dodaj osvetljevalec.

5. Rdeča lička in poudarjene obrvi

Ne pozabi na rdečilo za lica, a z njim ne pretiravaj! Ker bodo tvoje oči bolj poudarjene, lahko tudi obrvi tokrat malce bolj poudariš.

6. Zadimljene oči

V kotičke očes in pod obrvi lahko naneseš svetlo svetlečo senco ali osvetljevalec, potem pa nadaljuješ s trisom senčil - izberi svetlejšo rjavo-bakreno senco, temno rjavo in črno.

S svetlejšo senco nadaljuješ na spodnjem delu očesa, takoj za notranjim kotičkom in pa na zgornji veki senco zabrišeš v očesno gubo.

Temnejši senci lahko med seboj mešaš in ju naneseš na zunanji spodnji in zgornji kotiček očesa. Če želiš bolj precizno linijo, lahko uporabiš trik z lepilnim trakom.

6. Za odprt pogled in lepšo linijo očesa

V notranjost očesa lahko daš črno ali belo barvico - slednjo, če želiš, da je tvoj pogled bolj odprt. Za lepšo zgornjo in malce bolj mačjo linijo očesa, pa lahko uporabiš tekoče črtalo za oči.

7. Veliko maskare

Maskara bo tvojemu zadimljenemu videzu dala piko na i. Uporabi takšno za volumen.

8. Popoln zaključek

Vse šminke v naravni barvi ustnic ali nežno rožnatih odtenkih bodo super pristajale temu seksi videzu. Z naravnimi toni ne moreš zgrešiti, saj močno naličene oči in diskretno obarvane ustnice vedno ustvarijo pravo ravnovesje. Za večjo obstojnost v večeru izberi mat tekočo šminko, ki so trenutno zelo priljubljene.

Poglej si še VIDEO:

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: Kaj se zares zgodi s tvojim obrazom, ko greš spat z mejkapom? in 5 nasvetov za popoln videz ob posebnih priložnostih (piše: blogerka Ana Žnidaršič