VIDEO: Je to najboljši oglas za parfum vseh časov?

Ta oglas za parfum si boš zapomnila za vse življenje.

VIDEO: Je to najboljši oglas za parfum vseh časov? (foto: Screen shot) Screen shot
14. 9. 2017

V naše parfumerije je končno prispela nova dišava KENZO WORLD, za katero je nastal fantastičen oglas, ki se je v trenutku razširil po svetovnem spletu.

Glavno vlogo v čudoviti zeleni obleki v spotu odigra (in odpleše) 22-letna hčerka slavne mame Andie MacDowell Margaret Qualley, ki je odlično utelesila predrzno drugačnost značilno za KENZO.

Preden bereš naprej, si oglej oglas:

Spoznaj zgodbo o parfumu KENZO WORLD ...

Zgodba se začne na Univerzi Berkeley, kjer sta se spoznala Carol Lim in Humberto Leon (KENZO kreativna direktorja).

Ko sta leta 2011 prispela v Pariz, sta navdušila modno hišo, ki jo je leta 1970 ustanovil Kenzo Takada. Ponovno sta se povezala z njegovo preteklostjo in jo ponesla v prihodnost.

Za kolekcijo jesen-zima 2013 sta Carol Lim in Humberto Leon oblikovala oko kot prepoznavno ikono dišave KENZO WORLD:

"Vsevidno oko ima močan vtis kolekcije in namiguje na vpliv tretjega očesa, na duhovno zaščito od zgoraj," sta pojasnila.

Kot ena najbolj prepoznavnih modnih ikon KENZO kolekcij, oko sedaj presega svet dišav.


"Oko je hkrati ženstveno in mogočno."

Vpadljiva steklenička ima značilnosti črne gume, rožnatega zlata in mlečnega stekla. Izraža značilnosti mešane in ujemajoče Kenzo mode. Gumijast pokrovček je oblikovan po navdihu znamenitih Kenzo Kalifornia torbic, z dragocenimi detajli v rožnatih zlatih kovinah iz kolekcije nakita "THE EYE".

Vtis mlečnega stekla z izzivanjem neobičajnih vidnih soočenj zagotovi estetiko v tej radikalni izbiri. Skrivnostno in navdušujoče, ko je ugledano od spredaj ali od zgoraj, se oko razkrije iz vsakega zornega kota.

Patric Li, ki ga je oblikoval, je bližnji prijatelj Carol Lim in Humberta Leona. Tudi on je študiral na Berkeleyu in nato delal v svetu mode in lepote, preden je leta 2008 odprl lasten studio.

Stilska metafora očesa in njegove moči na embalaži povabi na doživljanje njene čarovnije. Vtisnjena na papir, s koncentrični krogi, ki obdajajo oko, nudi optično globino očarljive zapeljivosti. To je svet nenehnih raziskovanj.

Kaj pa zgodba o odmevnem oglasu z Margaret Qualley?

SPIKE JONZE je ameriški direktor, producent, scenarist in igralec, katerega pretekle izkušnje vključujejo videospote, reklame, filme in televizijske vsebine.

Med njegova dela spadajo filmi Being John Malkovich/Biti John Malkovich, Adaptation/Prilagajanje, Where the Wild Things Are/V kraljestvu divjih bitij in Her/Ona (nagrajen z oskarjem in zlatim globusom za najboljši originalni scenarij), kot tudi znamenita dela odmevnih sodelovanj z The Beastie Boys, Bjork, Daft Punk in Kanye Westom.

Sodelovanje je nastalo v edinstvenem, posebnem kraju. Jonze je dolgoletni prijatelj KENZOvih kreativnih direktorjev.

Med zajtrkom je Humberto omenil Spiku, da s Carol snujeta nov parfumu. "Vprašal sem, če lahko jaz posnamem reklamo," se spominja Spike, "njegov odziv pa je bil: 'Ja, seveda. Ali imaš idejo?'" Seveda jo je imel, saj je eden najbolj cenjenih vizionarjev naše generacije.

"Sodelovanje s Humbertom in Carol je odraz zelo svobodnega ustvarjanja. Dala sta mi ogromno prostora. Našo sodelovanje je neverjetno sproščeno za tako veliko podjetje," razkriva Spike Jonze.

V igralski zasedbi smo želeli zvezdo, ki ne bi samo plesala, ampak bi tudi utelesila predrzno drugačnost KENZA. Ko smo spoznali MARGARET QUALLEY, igralko in nekdanjo plesalko, je bilo takoj očitno, da smo našli popolno navihanko za tako zahtevno vlogo.

Margaret izžareva eleganco, ko se giblje v demonskem tempu, v čudoviti zeleni obleki, ki sta jo oblikovala Carol Lim in Humberto Leon. Pogumno se potopi v svoje sanje.

V nizu premetov nazaj skozi več hodnikov nam pokaže drzno predstavo, ki nas očara z vsakim gibom. Oddaja surovo, izzivalno energijo. Za sabo potegne vse, kar se giba.; svet vidi, kot ga želi videt. Njen tek se zaključi z navdušujočim labodjim skokom.

Na koreografski stolček je sedel RAYAN HEFFINGTON, ki je svoj talent dokazal tako z raznolikimi plesnimi dosežki (še pomnite fascinantni video skladbe "Chandelier"?), kot tudi na modnih predstavah v TV-serijah. Z Margaret Qualley mu je uspelo na osupljiv in spontan način predstaviti radostno telesno izražanje.

"KENZO dekle prebiva v sedanjosti, v danem trenutku. Ni nostalgična. Rada ima gibanje in hitrost. Rada vidi, da se stvari premikajo, padajo in se razletijo v resničnosti. Vedno je navdušena, zagnana. Izstopa iz množice," še dodajata Carol Lim in Humberto Leon.

Hja, zagotovo se zdaj sprašujete, kako pa parfum diši?

KENZO je zaupal dišavno kreacijo izjemnemu parfumerju Francis Kurkdjianu. Že pri petnajstih je vedel kaj želi postati, pri petindvajsetih pa je svojo pot začrtal s kreacijo, ki mu je prinesla nemudoma mednarodni uspeh.

V otroštvu so ga izoblikovale ure klasičnega plesa in klavirja, disciplini ki združujeta strogost in ustvarjalnost – to družinsko okolje ga je potem tudi predstavilo svetu kulture.

Kot njegov predhodnik, si je tudi Kurkdjian upal mešati žanre, stile in materiale. Z vonjavami je skrenil iz običajnih poti in pristopil k cvetličnim vonjavam v neobičajnem slogu; drznil si je pretiravati.

Potovanje s KENZO WORLD se začne v naročju polnem rož: od cvetnih listov do šopkov, z eksplozijo sladkosti. Bleščeča dišava z živahno sijočo sledjo, nektar divjega roka, z opojnim vonjem, ki vzburja naš čut za vonj. Odmerek energije, ki poteši dušo. Elegantna, vztrajna avra.

Francis Kurkdjian je ustvaril to dišavo kot pravo cvetno eksplozijo, kjer vsaka cvetlica razkrije nov vidik. Kot sanjski šopek se potonika čudovito prepleta z dotikom "rdečih jagod" egipčanskega jasmina. Očarljivi Ambroxan dodaja bujnost in čutnost dišavi, ki krši stereotipe ženstvenosti.

P. S. Danes obvezno zavij v najbližjo parfumerijo! ;)

Preberi še: To je razlog, da ni vseeno kakšen parfum nosiš ali pa 5 navad ljudi, ki vedno tako lepo dišijo (OBVEZNO glej št. 4!)