Vaje za močne in utrjene mišice kot jih ima Katy Perry

Plesalka Leah Adler predstavlja vadbo za močne seksi mišice, kot jih ima Katy, ki mora biti vedno v vrhunski formi. "Všeč mi je, da se po telovadbi počutim močnejša in bistrejša," pravi Perryjeva. Njen trener iz Los Angelesa Armando Alarcon pa svetuje, da ta trening izvajaš dvakrat na teden, dvakrat po 30 minut pa izvajaj še vaje za kardio. Ja, tudi ples šteje!

Vaje za močne in utrjene mišice kot jih ima Katy Perry (foto: Perry Hagopian, Araya Diaz) Perry Hagopian, Araya Diaz
19. 8. 2014

Počepi za ritko

počepi za ritko

Postavi se pol metra ali meter stran od postelje. Levo nogo stegni nazaj in jo položi na rob postelje z rahlo pokrčenim kolenom. Pokrči desno koleno, počasi se spusti v počep, hrbet pa imej zravnan. Ko bo tvoje desno stegno vzporedno s tlemi, se za trenutek ustavi.

Desno nogo potisni nazaj gor in končaj pokonci, na konicah prstov. Ponovi 15- do 20-krat, potem pa zamenjaj strani. Naredi dve seriji na vsaki nogi.

Da bo še težje

Nižje ko se boš spustila, bolje bo videti tvoja ritka. Pazi, da boš potiskala skozi peto.

Odpiralci

odpiralci

Začni v položaju za sklece z dlanmi pod ramami.

odpiralci

Z levo roko se stegni proti stropu, dvigni levo nogo in se postavi na desno. Še naprej se obračaj in zakorakaj z levo nogo čez desno, s prsmi proti stropu, ravnotežje vzdržuj na desni roki in nogah. Vrni se v začetni položaj, da boš opravila eno ponovitev. Ponovi 15- do 20-krat, potem pa zamenjaj strani.

Reci: Ahh

Obenem se razteguješ in krepiš mišice od glave do pet.

Začetni sunki

telovadba

Stoj vzravnano, stopala so v širini bokov. Postavi se v položaj za stranski korak, tako da boš z desno nogo zdrsnila na desno in obenem z levim kolenom počepnila, da bo ostalo nad levim členkom.

telovadba

Z desno nogo začni drseti nazaj toliko časa, dokler stopala ne bodo spet v širini bokov. Levo nogo dvigni navzgor, da bo koleno pokrčeno pod kotom 90 stopinj. Roke stegni proti stropu. Ponovi 15- do 20-krat, potem pa zamenjaj strani. Na vsaki strani naredi dve seriji ponovitev.

Profi nasvet

Če nisi na preprogi, pod desno supergo položi brisačo, da boš laže drsela.

Ptički

telovadba

Stojiš vzravnano, noge so v širini bokov, roke stegnjene nad glavo, dlani pa obrnjene druga proti drugi. Levo nogo vzravnano dvigni pol metra do meter nad tlemi pred seboj ter pokrči nogo.

telovadba

Pritisni skozi desno peto. Z izravnanimi rokami se skloni v bokih ter premakni levo nogo nazaj, obenem pa pazi, da hrbet in leva noga ne bosta vzporedna s tlemi. To je ena ponovitev. Naredi jih 15 do 20, ne da bi se z levo nogo dotaknila tal, potem pa zamenjaj strani. Naredi dve seriji ponovitev z vsako nogo.

Ujemi ravnovesje

Če te vleče v eno ali drugo smer, se s stopalom dotakni tal, da boš med ponovitvami ulovila ravnotežje.

S postelje na glavo

telovadba

Poklekni pol metra ali meter stran od postelje. Na rob postelje najprej postavi eno, nato še drugo nogo. Ravnotežje ujemi na dlaneh, z glavo se skoraj dotakni tal, tako da bodo noge zravnane.

telovadba

Vzravnano levo nogo dvigni proti stropu in pokrči stopalo. Izmenoma brcaj z levo in desno nogo. Naredi 15 do 20 ponovitev z vsako nogo.Opravi dve seriji ponovitev.

Močna sredina telesa

To je verjetno najbolj čudna, vendar res super vadba za trebušne mišice.

Prevedla in priredila: Petra Arula