Triki, s katerimi bodo tvoji lasje postali zareees lepi

Opusti vsakodnevno maltretiranje las, in upoštevaj tole 👇🏼.

Triki, s katerimi bodo tvoji lasje postali zareees lepi (foto: Profimedia) Profimedia
4. 9. 2020

1. Uporabi lak za lase

Privošči lasem ekstra volumen, ki ne bo kar tako popustil, tvoja pričeska pa hkrati ne bo trdna kot kamen kost. Moderne formule so bolj zračne in lahke, zato tak lak uporabi za kodre, ki se med hojo moderno in svobodno gibajo.

Nasvet strokovnjakov: Lak za lase nanesi po vseh laseh in jih počeši s krtačo – dobila boš dobro osnovo za kakršnokoli teksturo oziroma oblikovanje las.

Z lakom za lase nato poškropi vsak pramen posebej, preden ga začneš toplotno obdelovati (feniranje, kodranje). Spni vsak oblikovan koder (še navit) in pusti, da se ohladi, šele potem ga razčeši s prsti. Lahen končni nanos moderne različice laka za lase bo oblikoval vsak koder posebej, medtem ko bo lasem dodal sijaj.

2. Uporabi sprej za teksturo

Primeren je za vse ultra moderne pričeske, ki so videti kot manjši stilski spodrsljaj in gradijo imidž na izrazu kul, pa tudi za sodobne romantične preplete in zaplete las, ki nehote padajo in uhajajo iz šinjonov, kit, fig in čopov.

Nasvet strokovnjakov: Sprej za teksturo lahko naneseš po vseh laseh in ga postopoma dodajaš za še več volumna in teksture ali pa ga poprši le ob korenih las za še bolj privzdignjeno pričesko ob glavi.

Če ga naneseš zgolj na konice ali od sredine las do konic, bo pripomogel k naravnemu gibanju las med hojo. Za rokenrol vzdušje pa glavo nagni navzdol in z njim poprši korene las in konice. Lase nato 'zavihti' nazaj in nanesi končno (minimalno) količino spreja še po vrhu glave.

3. Uporabi suhi šampon

Videti boš urejeno neurejena. Najboljša lastnost suhih šamponov ni samo vpijanje maščobe z lasišča in s tem 'umivanje' las, nove različice pudrov za lase se klasificirajo kot izdelki za oblikovanje volumna in matirane teksture.

Nasvet strokovnjakov: "Suhi šampon se vedno znajde v moji torbi z najpomembnejšimi frizerskimi pripomočki. Uporabljam ga kot samostojni izdelek za oblikovanje pričesk. Šampon mora biti svilen, nežen in nikakor preveč pudrast. Za volumen, ki bo ostal na mestu, ga nasuj ali poprši točno tam, kjer ga potrebuješ, nato lase razčeši, oblikuj s prsti in za konec še enkrat na hitro poprši s šamponom v prahu. Odlično se bo odrezal tudi za osvežitev frufruja ali las tik ob lasišču. Poprši ga na krtačo z mehkimi ščetinami in z njo počešite lase, da odstranite odvečno maščobo."

Prevedla in priredila Petra Windschnurer
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej
Fotografija: Profimedia