Triki meseca: Skrivaš mozolje?

Znaš uporabljati maskaro? Veš, kako rešiti okrušeno manikiro? Kaj pa krajšanje frufru-ja doma? Do popolnega videza ti bodo pomagali naslednji cosmo nasveti.

Skrivaš mozolje? (foto: all-about-fashion, arhiv proizvajalcev, Chris Eckert/studio d., Stuart Mckenzie/eyecandy.co.uk) all-about-fashion, arhiv proizvajalcev, Chris Eckert/studio d., Stuart Mckenzie/eyecandy.co.uk
17. 2. 2012

Ne tona pudra, do čiste kože ti pomaga le nekaj pravih izdelkov

Ni dolgo tega, kar smo se z njimi spopadali tudi na uredništvu – stres, hormonsko divjanje, sladkarije in sendviči … zato vemo, kako obupno se počutiš v zimskem času, ko je stanje običajno le še slabše.

Redna nega kože s 'top' izdelki in dodatki k prehrani so ključ do manekensko lepe polti. Še preden sneg skopni? Potem uporabi res najboljše.

Ko te rešijo bleščice

Okrušena manikira? Noht ali pa le konice prekrij z lakom z bleščicami. Ob lesku bleščic mesta brez barve navidezno izginejo.

Še en način uporabe maskare …

… je, da jo uporabiš kot črtalo. Če bi rada poskusila črto, preden kupiš črtalo, ali pa če ga nimaš pri roki, lahko namesto z njim veko obrobiš z maskaro.

Vanjo pomoči koničast čopič (lažje gre, če je nekoliko ukrivljen) in z njim povleci po robu trepalnic. Lahko pa poskusiš maskaro v tubi, iz katere vsebino preprosto iztisneš ter nato naneseš na veko in trepalnice s čopičem.

Kako naj si sama prikrajšaš frufru?

''S koničastimi škarjicami se spravi nad suhe lase: mokri so nekoliko daljši,kar pomeni, da bi osušeni skočili skupaj, ti pa v 'luft' zaradi prekratke dolžine. Frufru počeši z gostim glavnikom, nato ga primi s kazalcem in sredincem, kot je prikazano spodaj. Las ne vleci, le drži jih, da so pri miru. Najpomembnejši trik: lase strizi tako, da škarjice obrneš diagonalno navzgor. Tako ustvariš trenden mehak učinek ter se izogneš strogi in 'zafušani' cikcak liniji,'' nam je zaupala Masha iz frizerskega salona M&S Hair.

Pripravila: Nika Veger, fotografije: all-about-fashion, arhiv proizvajalcev, Chris Eckert/studio d., Stuart Mckenzie/eyecandy.co.uk