Triki, kako nego kože narediti okolju prijaznejšo

Dejstvo je, da se stanje našega planeta slabša, zato moramo za boljšo prihodnost stopiti skupaj. Vsak mali korak šteje, zato je čas, da tudi Cosmo dekleta začnemo v svojo rutino uvajati majhne spremembe za boljši jutri.

Triki, kako nego kože narediti okolju prijaznejšo (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
31. 5. 2021 | Promocijsko sporočilo

Zate smo pripravile 4 uporabne načine za čiščenje kože na okolju prijazen način:


1. trik: Izbiraj embalažo, ki je okolju prijaznejša
Letno v oceanih pristane kar 10 milijonov ton plastike. Ta za razgradnjo potrebuje tudi do 500 let! Izredno pomembno je, da se tudi pri kozmetičnih izdelkih izogibaš plastični embalaži, zato ti predlagamo alternativo iz recikliranih materialov.

2. trik: Varčuj z vodo
Tudi če imamo pri nas neomejeno količino pitne vode, je prekomerna poraba vseeno velik strošek za planet. Med čiščenjem obraza ne pusti, da voda teče v prazno.

3. trik: Izogibaj se mikroplastiki
Zaradi vsebnosti mikroplastike izdelek potrebuje več časa, da se razgradi, prav tako pa lahko prav mikroplastika škodi našemu zdravju. Ker jo vsebuje veliko izdelkov (in se tega sploh ne zavedaš), se pred nakupom nikar ne pozabi prepričati, da je izbrani izdelek nima.

4. trik: Bodi pozorna na izbiro ekoloških sestavin
Izdelki, ki jih uporabljaš, naj vključujejo čim več sestavin ekološkega izvora. S tem pripomoreš k temu, da je na trgu prisotnih vse več okolju prijaznejše kozmetike.

Če izbereš micelarne robčke NIVEA Rose Touch, boš izpolnila vse naštete točke. So biorazgradljivi, ne vsebujejo mikroplastike, embalaža pa je narejena iz recikliranih materialov.

Poleg tega robčki temeljito očistijo in tonificirajo kožo ter jo naredijo mehko na otip. Omogočajo enostavno uporabo brez vode in spiranja. Uporabiš jih lahko kjerkoli, saj s svojo priročno embalažo ne zasedejo veliko prostora. Primerni so tudi za odstranjevanje vodoodpornih ličil, za piko na i pa vsebujejo organsko rožno vodo, ki omamno diši.

fotografije ALEKSANDRA SAŠA PRELESNIK