Kako narediti popoln selfie? Preizkusi te zvezdniške trike, s katerimi boš (še) bolj fotogenična!

Zvezdnice na profesionalnih fotografijah vedno igledajo noro dobro. Kako pa, da izgledajo enako dobro (ali še celo bolje!) tudi na fotkah na družabnih omrežjih? Razkrivamo ti nekaj zvezdniških trikov, s katerimi boš tudi ti odslej še bolj fotogenična ...

Kako narediti popoln selfie? Preizkusi te zvezdniške trike, s katerimi boš (še) bolj fotogenična! (foto: Instagram/Tjaša Kokalj Jerala) Instagram/Tjaša Kokalj Jerala
12. 4. 2018

1. Osvetli svoje najboljše kote

Ko delaš selfie, bodi pozorna predvsem na svetlobo in luči okrog sebe. Če imaš dober snop naravne svetlobe (torej, če imaš veliko okno), je naravna svetloba še vedno najboljša, sicer pa je umetna svetloba, torej luči, kar precej zahtevna.

Veliko zvezdnic, tudi kraljica selfijev, Kim Kardashian, uporablja dodatno osvetlitev, ko se fotografira. Zelo priljubljena je luč, imenovana 'ring light'. Gre za majhne led lučke v krogu, ki popolno osvetlijo tvoj obraz, mu dajo naraven sijaj in v tvojih očeh 'prižgejo iskrico'. 

2. Uporabi aplikacijo za urejanje fotografije

Pri aplikacijah bodi previdna, ker niti slučajno NE želimo, da izgledaš kot voščena lutka na fotografiji. Ne pretiravaj pri fotošopu, ker ga vsi zelo hitro odkrijejo in se ti lahko zgodi, da boš tarča posmeha.

Aplikacijo raje uporabi zaradi boljšega svetlobnega balansa. Ena takšnih je aplikacija Facetune, ki je priljubljen pripomoček pri urejanju fotografij mnogih zvezdnic.

3. Naravno je še vedno najboljše

Če se navezujemo na zgornjo točko, je fotošop dandanes prišel že v roke mladih deklet, ki resnično ne potrebujejo fotošopa, ampak si z njim lahko že povečajo ustnice, zožajo obraz, povečajo in posvetlijo oči in podobno.

Da ne boš izpadla kot spaka, ti svetujemo, da najdeš svoj stil in se ga držiš. Tako, kot je naravna svetloba še vedno najboljša, si najboljša tudi ti v svoji naravni podobi. To pomeni, da bodi tudi na družbenih omrežjih čim bolj pristna, še vedno pa se lahko zavedaš 'pravih kotov' poziranja.

To pomeni, da če želiš, da bodo tvoje noge na fotografiji izgledale daljše, naj te nekdo slika od spodaj. Če delaš selfi v ogledalu in če želiš, da tvoj pas izgleda bolj tanek, nagni telefon ali fotoaparat navzdol.

4. Osvoji svojo pozo

Ključ do tega, da boš izgledala najboljše je, da osvojiš poziranje brez kakršnegakoli sramu.

Če se kdaj počutiš napihnjeno, elegantno zakrij svoj trebušček s torbico, če pa želiš, da je tvoja poza šik, pa prekrižaj noge v gležnjih - to je ena izmed najbolj priljubljenih poz modnih blogerk in trendseterk. Da bi poudarila svoj pas, daj pri poziranju eno roko v bok.

5. Preizkusi različne videze

Klan Kardashian, ki je nekako dežurni krivec za selfi manijo, je menda obseden z aplikacijo Perfect365, ki samo z nekaj kliki omogoči ženskam, da preizkusijo različne lepotne videze in preverijo, kaj jim pristoji in kaj ne.

Brezplačna mejkap platforma je polna uporabnih orodij (preko 20 jih je), s katerimi lahko preveriš, kako bi ti pristajal nov odtenek šminke, sence za oči in podobno. Tam prav tako najdeš veliko mejkap tutorialov in nasvetov lepotnih gurujev.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala
Vir: The List

PREBERI ŠE: To so zvezdnice, ki nosijo lasulje (presenečena boš!) in Hrana, ki poslabša stanje tvoje kože (če le gre, ne jej tega!)

NE SPREGLEJ! Njegove najbolj intimne skrivnosti (ki ti jih ne bo nikoli priznal)