Trik do REEES lepe kože? Nikakor NE pozabi na TA korak v svoji lepotni rutini (izkušnja Cosmo novinarke)

"Še pol leta nazaj bi strastno trdila, da je nakup tega izdelka stran vržen denar, danes pa …"

Trik do REEES lepe kože? Nikakor NE pozabi na TA korak v svoji lepotni rutini (izkušnja Cosmo novinarke) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 10. 2018

…ne mine dan, brez da bi ga uporabila na svojem obrazu!

Lepa, gladka in sijoča koža so želje vsake ženske. Kupujemo kremice, preizkušamo serume, hodimo h kozmetičarkam. Ure gledamo lepotne guruje na Youtubu in ponotranjamo njihove modrosti. Ponavljamo za Azijkami 15 korakov lepotne rutine. Da, lepota stane - čas in denar.

Dejstvo je, da vsaka koža po 25. letu začne izgubljati določene lastnosti, ki so se nam prej zdele samoumevne in staranje se tudi uradno začne.

Kaj torej koža res potrebuje, da bo pravilno negovana?

Pravilno čiščenje in uporabo prave kreme za naš tip kože? Vsekakor drži! A nekaj manjka!

Manjka TONIK.

Sama tonika vrsto let nisem hotela uporabljati, saj sem z njegovo prvo uporabo imela slabe izkušnje, predvsem zaradi moje nevednosti in nepoznavanja lastne kože. Od takrat naprej je bil tonik pri meni odpisan.

Zakaj sem obrnila ploščo?

V negi moje kože je nekaj manjkalo in nisem mogla ugotoviti točno kaj. Ne glede na to, s čim sem čistila obraz in kakšno kremo sem imela. Moja koža je nekaj pogrešala. Tudi stanje okoli oči ni bilo zadovoljivo, saj sem bila zjutraj vedno zabuhla in koža je delovala zelo suha, kljub izdatnemu nanosu kreme za oči. Obisk kozmetičarke je stanje izboljšal, a za kratek čas.

Preizkusila sem veliko trikov in menjala veliko izdelkov, dokler me nista Youtube in Facebook skupina Ljubim kozmetiko prepričala, da dam toniku še eno možnost.

Ko sem kupila pravega za svojo (z)mešano kožo, se je stanje ZELO izboljšalo. Krema za oči je končno dobila svoj pomen in je dejansko delovala. Moj nanos kreme je bil manjši, saj je koža že dobila eno dozo vlaženja. Povrhnjica se mi je izboljšala. Tudi manj obiskov mozoljev sem deležna. Rdečica se mi hitreje pomiri. Ličila na meni izgledajo lepše, puder mi ne poudarja več suhih mest na mojem obrazu.

Kaj je torej točna naloga tonika?

Funkcija tonika je dodaten korak pri čiščenju kože, hkrati pa prvi korak pri njenem vlaženju. Zelo pomembno je tudi to, da tonik uravnava PH. S čiščenjem ga namreč porušiš in tonik je tukaj zato, da to spravi v red. Hkrati pa tonik pomeni osvežitev in pomiritev za kožo.

Še ena pomembna informacija je ta, da kreme in serumi delujejo bolje, če pred nanosom uporabiš tonik. Brez tega koraka se sestavine žal ne aplicirajo v tvojo kožo kot bi se morale. To se zgodi ravno zaradi porušene PH vrednosti.

Tonik je torej RES pomemben!

Kako izbrati pravega?

Beži stran od vseh tistih, ki na prvih mestih INCI sestavin vsebujejo alkohol. Tonik mora predvsem biti vlažilen, alkohol pa kožo izsuši. Bodi pazljiva tudi na vsebnost vlažilcev in antioksidantov. Predvsem pa se najprej dobro seznani s svojo kožo, saj boš le takrat lahko izbrala najboljše zanjo.

Pripravila: Nina Skok

Fotografije: Profimedia, Unsplash.

Preberi še: FOTO: Uau! Poglej, kako razkošno razvajanje si je privoščila Anela Šabanagić!

Priporočamo tudi: Anamaria Goltes je priznala: V Ameriki ji sive lase povzroča nekaj ZELOOOO nepričakovanega