Na laseh uporabi to olje, če si želiš bolj sijoče in manj krhke lase (obteži jih in olajša razčesavanje)

22. 3. 2024
Na laseh uporabi to olje, če si želiš bolj sijoče in manj krhke lase (obteži jih in olajša razčesavanje) (foto: Profimedia)
Profimedia

Pri negi las so najpomembnejše najpreprostejše stvari. 

Izgleda kot čarobna steklenička iz pravljice, vendar je brokolijevo olje še posebej učinkovito pri obnovi gostote in sijaja las. Brokoli se še vedno premalo uporablja v kozmetiki, a je poln nepričakovanih koristi. 

Ne spreglej:

Hladno pridobljeno olje iz semen brokolija naredi čudeže tudi pri najbolj poškodovanih laseh. Njegova sestava, polna maščobnih kislin, globinsko neguje vlakna, ne da bi jih obtežila, in je še posebej priporočljiva za kodraste ali skodrane lase, zlasti če so bili ravnani z likalnikom. Brokolijevo olje, ki obloge obliva in prestrukturira, olajša razčesavanje in po razčesavanju las na novo oblikuje kodre. Na koncu lasem doda tančico sijaja, ki zagotavlja tudi naravno zaščito pred onesnaženjem.

Kako lahko uživate v vseh prednostih brokolijevega olja?

To čudežno formulo lahko uporabite na več načinov:

Vsak dan: 5 kapljic olja segrejte med dlanmi in ga nanesite na konice las.
Kot maska: na lase nanesite velik odmerek brokolijevega olja in ga pustite delovati vsaj eno uro, preden jih operete s šamponom.
Kot intenzivna nega: brokolijevo olje zmešajte z oljem kamelije (ki je zaradi svoje sestave, bogate z oleinsko kislino, prav tako izjemno hranljivo) in mešanico pustite delovati čez noč.

Vir: Elle.si

Morda te zanima še: Razlike med BB, CC in DD kremo za obraz: Ugotovi, katera vam najbolj ustreza in ali uporabljaš pravo

Preberi tudi: Pozabiš lahko na široke kavbojke, saj se v modo vrača model, ki izklesa žensko postavo