Nasveti priznane vizažistke: S temi 3 triki bodo tvoja ličila zdržala kar trikrat dlje

21. 4. 2024
Nasveti priznane vizažistke: S temi 3 triki bodo tvoja ličila zdržala kar trikrat dlje (foto: Katarina Veselič, osebni arhiv Anje Skok)
Katarina Veselič, osebni arhiv Anje Skok

Verjetno ti je ta črni lepotni scenarij še predobro znan: zajeten kup časa vložiš v popoln makeup, še preden pa dodobra stopiš iz hiše, se ta razmaže oziroma ne ostane več na svojem mestu. Kaj lahko naredimo?

Preberi naslednje trike priznane slovenske vizažistke Anje Skok, ki nam je zaupala kako podaljšati obstojnost ličil ter pri tem ohraniti pristen in neizumetničen videz. Naj ti prišepnemo, da si v najboljših rokah, saj je Anja z bogato desetletno kariero mojstrica subtilnega ličenja, po katerem hlepijo mnoge znane Slovenke.

Poskrbi za dobro negovano kožo

Če dobro neguješ svojo kožo, s tem opraviš že pol dela in omogočiš ličilom, da so lahko dlje obstojna. Priljubljena vizažistka ti predlaga vsakodnevno nego ter dodaten tretma, ki ga lahko opraviš vsaj enkrat na mesec.

Dnevna nega se seveda lahko malce spreminja, vendar ohrani osnovne korake, kot so čiščenje, uporaba tonika in vlaženje. »Poleg tega se skušaj prehranjevati čim bolj zdravo in uravnoteženo, pij zadostne količine vode ter uporabljaj kvalitetno kozmetiko in ličila. Ne pozabi na higieno čopičev in ostalih pripomočkov.« Skokova še doda, da lahko na nekatere dejavnike, kot so hormoni in stres, žal težje vplivaš.

Katarina Veselič, osebni arhiv Anje Skok

Čez tekočo podlago nanesi transparentni puder v prahu

Če boš ustrezno poskrbela za prvi korak, bo nanos podlage že veliko lažja naloga. Da bo dlje obstojna, lahko po nanosu tekočega pudra obraz fiksiraš s transparentnim pudrom v prahu. Le ta je ključ do obstojnega ličenja, poleg tega pa tudi matira, da se koža ne sveti preveč. »Pazi, da ga ne naneseš preveč, zato čopič vedno otresi, preden puder naneseš na obraz,« doda Anja Skok.

Ne pozabi na oči

Si pripravljena, da razbijemo enega izmed večjih lepotnih mitov? Na veke ni dobro nanašati kreme, temveč pri tem raje uporabi posebni primer za nanos senčil ali podlago za oči. Če boš na veko nanesla podlago, jo nanesi pod senčila in nato nanesi še puder v prahu, da bo očesni make up bolj obstojen. »Senčila se tako ne bodo nabrala v gubo, prav tako pa se maskara in črtalo ne bosta odtisnila na zgornji ali spodnji del veke,« ti nudi odgovor na lepotno zagato naša sogovornica.

Katarina Veselič, osebni arhiv Anje Skok

Za konec pa Anja poda še najpomembnejšo misel, ki je hkrati odličen nasvet za vse nas:

"Želim si, da bi make up postal le orodje za izražanje in začimba naši lepoti. Da ga ne bi več uporabljale zato, da bi se za njim skrivale ali poskušale postati druga, bolj popolna ženska."

Katarina Veselič, osebni arhiv Anje Skok

Si želiš, da bi tudi sama spretno vrtela čopič za ličenje? Poišči Anjo na Instagramu in njeni spletni strani ter obišči njene skupinske delavnice ali se udeleži individualnega tečaja, kjer se boš lahko naučila kako optimalno naličiti svoj obraz. Na enostaven, jasen in prijazen način boš pridobila informacije, ki ti bodo še dolgo lajšale rutino ličenja.

Katarina Veselič, osebni arhiv Anje Skok


Fotografije: Katarina Veselič, osebni arhiv Anje Skok, Neža Reisner, Matej & Katarina Weddings, Ana Gregorič, Katarina Veselič

Novo na Metroplay: Vse o poletni negi kože | Tajka Selan