TOP trik, ki ti bo pomagal gel manikiro (varno) odstraniti doma

Do zdaj smo namreč poznali le načine, ki so zelooooo uničili nohte. Ampak ne tale! 😍

TOP trik, ki ti bo pomagal gel manikiro (varno) odstraniti doma (foto: Profimedia) Profimedia
29. 12. 2018

Je tvojo gel manikiro dotolkel čas? Ne najdeš časa ali se enostavno znova in znova pozabiš naročiti v salon?

Gotovo je skušnjava, da bi z nohti ali zobmi odtrgala plastiko velika, a se moraš zadržati. Lupljenje gel laka lahko olupi tudi del nohta in ga poškoduje poškoduje, kar pomeni, da se v prihodnosti hitreje zlomi ali zatrga.

Najboljši način za varno odstranjevanje gel laka zahteva nekaj časa in potrpljenja, a je vredno truda, saj noht ohrani zdrav. Strokovnjaki so nam zaupali, kako se zadeve lotiti.

Poišči zračno sobo

Vzemi si čas za celoten proces. Potrebovala boš vsaj pol ure. Morda lahko vmes z enim očesom nadoknadiš vse nove dele svoje najljubše serije.

Odstranjevanja laka se loti v zelo zračnem prostoru, da ne boš vdihavala ton acetona.

Investiraj v dobro pilico

Preden prste potopiš v odstranjevalec laka, uporabi grobo pilico in z njo počasi ter nežno zbrusi vrhnjo plast gel laka.

Cilj tega koraka ni odstraniti ves lak, zato ne hiti. Bistvo je, da površina umetnega nohta postane hrapava, torej ne odstrani vse barve, ampak samo lesk.

Zaščiti obnohtno kožico

Kožo okoli nohta in blazinice prstov namaži z oljem za obnohtno kožico ali mastno kremo. To bo tvoje prste in kožo zaščitilo pred acetonom, ki kožo zelo izsuši. 

Namoči vato

Ključni korak pri odstranjevanju gel laka je namakanje prstov v acetonu. Imaš dve možnosti: V majhno posodico zlij aceton in nekaj kapljic olja za obnohtno kožico in vanjo pomoči prste ali pa v aceton namoči vatirane kroglice  in jih položi na vrh svojih nohtov. 

Vatirane kroglice so bolj primerne od vatiranih blazinic, saj so po velikosti bližje tvojim nohtom. Poleg tega med namakanjem tvojega laka v sebi zadržijo več vlage. Vatirane blazinice namreč hitreje absorbirajo aceton in se posušijo.

Vata naj bo z acetonom prepojena bolj kot bi si mislila, da je potrebno. Strokovnjaki priporočajo tudi, da ne uporabljaš formule z vlažilnimi sestavinami. Čeprav se sliši dobro, le-te upočasnijo proces vpijanja.

Konice prstov zavij v aluminijasto folijo

Aluminijasto folijo natrgaj v obliki majhnih kvadratkov. Z njimi ovij konico posameznega prsta skupaj s prepojeno vatko. Folija jo bo držala na mestu. Če si desničarka, najprej ovij prste na levi roki in obratno. Boš videla, veliko lažje ti bo. Zavij vseh deset prstov. Na koncu bo zavijanje postalo pravi izziv.

Po 10ih ali 15ih poglej, kakšen je napredek. Lak mora izgledati, kot da se je dvignil od nohta in odpada. Preostanek gel manikire bi morala odstraniti z zelo malo napora. Če se lak še vedno močno drži nohta, pa pusti, da se v acetonu namaka še kakšnih pet minut. Nato poskusi ponovno.

Rahlo praskanje

Ko se gel lak sprosti, odstrani folijo s prstov in narahlo pritisni vatke ob noht. Če se nohta še kaj drži, nežno popraskaj s palčico. Z njo skušaj prodreti pod gel, da bi ga dvignila od nohta. Če se gel lak še vedno močno drži nohta, ponovi namakanje acetona.

Namig: Če uporabljaš leseno paličico, jo po uporabi zavrzi, saj so pravo gojišče bakterij. 

Hidriraj, hidriraj, hidriraj!

Po dolgem druženjem z acetonom, bodo tvoji nohti gotovo malo suhi. Nohte namaži s kokosovim oljem, naj se z njim hranijo pet ali sedem minut. Nato nanesi še olje za obnohtno kožico in dovoli nohtom, da se poživijo in rehidrirajo. Če pa nameravaš takoj spet nanesti lak, ta korak preskoči.

Morda se celoten postopek zaradi velikih količin acetona zdi krut do nohtov, a strokovnjaki zagotavljajo, da ne povzroči takšne škode kot jo povzroči praskanje ali lupljenje laka na silo. Aceton odstrani olja iz nohta, a ne uniči nohtne plošče. Ta se uniči, če noht doživi travmo, ki jo povzroči lupljenje ali praskanje laka. Takšno ravnanje lahko povzroči krhke in zlomljene nohte.

Fotografije: Promocijsko gradivo, Giphy

Preberi še: Če boš spala TAKO, se boš zbudila s popolno frizuro

Priporočamo tudi: Džins to zimo nosimo tako, kot Jessica Alba (popolno za ZIMO!)