Top naravna maska za lepše in bolj zdrave zobe

Zobna gniloba in luknje v zobeh spadajo med najpogostejše oralne zdravstvene probleme na svetu. Obstajata 2 poglavitna razloga za nastanek zobne gnilobe in 1 top naravna maska za lepše in bolj zdrave zobe. Razkrivamo spodaj.

Top naravna maska za lepše in bolj zdrave zobe (foto: Profimedia) Profimedia
17. 1. 2017

Če imaš težave z zobno gnilobo, je lahko to posledica prevelikega vnosa sladkarij ali pojava, ki mu pravimo bakterijski plak. Gre za mehke zobne obloge, ki so mešanica bakterij, mrtvih celic in ostankov hrane, nastanejo pa zaradi pomanjkanja ustne higiene in/ali prevelikega vnosa živil z vsebnostjo sladkorja, pišejo na spletni strani awsomequotes4u.com. (Ja, začaran krog!)

Top naravna maska za lepše in bolj zdrave zobe

S preprosto naravno masko za lepše in bolj zdrave zobe lahko proces zobne gnilobe ustaviš. Predstavlja naravno zdravljenje in belilo za zobe.

Sestavine:

¼ čajne žličke kokosovega olja

¼ čajne žličke kurkume

2 kapljici olja klinčkov ali poprove mete

ščepec soli

Priprava:

Vse sestavine zmešaj skupaj.

Dobljeno mešanico nanesi na svojo zobno ščetko in si nežno umij zobe.

Pusti delovati 5 minut in nato postopek ponovi še enkrat ter speri zobe z mlačno vodo.

Kako deluje naravna maska za lepše in bolj zdrave zobe?

V ayurvedi, to je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije, se kurkuma pogosto uporablja za lajšanje bolečin. Raziskave kažejo, da ima čudežna začimba rumene barve antiglivične, antibakterijske in adstringentne lastnosti (krepi dlesni in ščiti zobe pred izpadanjem).

Sol lahko zmanjša vnetje, lajša bolečine in preprečuje rast bakterij v ustih.

Klinčki so ena od najpomembnejših sestavin, ko govorimo o zdravljenju kakršnihkoli zobozdravstvenih stanj. Delujejo protivnetno, antibakterijsko in so analgetik. Pomagajo blažiti bolečino in preprečujejo nastajanje lukenj v zobeh.

Raziskovalci poročajo, da je kokosovo olje edino olje, ki preprečuje nastajanje zobne gnilobe in posledično zobne sklenine.

Plus, zavedati se moraš, da boš za 100% delovanje zobne maske v svoj življenjski slog morala vpeljati še nekaj preostalih sprememb. To so:

  • Povečati boš morala svoj vnos živil, ki vsebujejo vitamin K2 in vitamin D, kot so ghee, smetana, piščanec in polnomastni mlečni izdelki.
  • Premaz zob s kokosovim oljem 3-krat na teden.
  • Izogibanje belemu sladkorju.
  • Uporaba zobne nitke pred spanjem.

Preberi še: 3 resnice o carskem rezu, ki bi jih morali vsi poznati in 5 načinov za noro dober seks med menstruacijo

Priporočamo tudi: Modni hit: Oblačila in dodatki s pisanimi našitki! Razkrivamo, kje jih najdete za manj kot 10 €