Kako hitro ublažiti najhujše sončne opekline vseh časov?

Trik št. 4 moraš preizkusiti!!!

Kako hitro ublažiti najhujše sončne opekline vseh časov? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 7. 2017

Cel dan si uživala v poletnih aktivnostih, kot so plavanje, igranje odbojke na mivki, priprava zdravih burgerjev in solat, pri tem pa si pozabila na zaščito pred soncem. Opeklo te je, kot še nikoli … Da se boš hitro počutila bolje, preizkusi kakšnega od spodnjih top načinov, kako hitro ublažiti najhujše sončne opekline vseh časov.

1. Preden se poslužiš kakršnekoli 'terapije', popij velik kozarec vode. To je najhitrejši način za omilitev tvoje rdečice in razdražene kože. Poskrbi, da boš popila vsaj 8 kozarcev na dan.

2. Poskusi z mrzlimi obkladki. Deluje!

3. Privošči si hladno kopel z nekaj kapljicami eteričnega olja kamilice. Ah, kako pomirjujoče!

4. Pripravi ledene kocke iz aloe vere. Model za pripravo ledenih kock napolni z gelom aloe vere in ga položi v zmrzovalnik. Nato pripravljene ledene kocke polagaj na opeklo kožo.

5. Namaži se s kremo za blaženje kožnih tegob, kot je srbečica, bolečine ali otekline. Najdeš jo v katerikoli lekarni.

6. Na opečene dele telesa nanesi navadni jogurt, ki bo omilil opekline.

7. So tvoje veke opečene? V hladno vodo namoči 2 vrečki čaja, se uleži, zapri oči in vrečki položi na veke.

8. Si vedela, da si lahko pomagaš tudi z listi aloe vere. Odlomi enega od listov in iz njega iztisni gel, ki bo olajšal opekline na tvoji koži.

Aloe vera

9. Zaužij dovolj vitamina E, antioksidanta, ki lahko pomaga zmanjšati vnetje.

10. Lahko poskusiš tudi z vlaženjem kože s kokosovim oljem. A bodi pozorna, da se po tem ne nastavljaš soncu, okej? Tako lahko stanje še poslabšaš.

11. Drobno mleta prosena kaša (prodaja se kot koloidna ovsena kaša) deluje protivnetno, ko jo damo v vodno kopel. Pripravi si jo sama tako, da instant ali navadno proseno kašo melješ, dokler ne postane fina in gladka. V mlačno vodno kopel dodaj proseno kašo in se nekaj časa namakaj v njej.

Naslednjič pa bolj previdno! Klobuček, krema za sončenje in lahkotna oblačila, ki prekrijejo občutljive dele telesa, so obvezen del opreme v poletni sezoni.

Vir: purewow.com

Preberi še: FOTO: To so najbolj luštni mini tatuji ta hip - Kateri je najbolj po tvojem okusu? in 5 trikov za zapeljivo kožo v poletnih mesecih

Priporočamo tudi: 8 napak, ki jih ne stori, ko prvič obiščeš Tajsko!