Top frizure: Dobrodošle polne obline

Vroče frizure šestdesetih vključno z ‘Bardot volumnom’ in velikimi ‘Welch kodri’ so spet ‘in’. Na podstrešju poišči XXL-navijalke, pripravi širok kodralnik ali likalnik in se s temi nasveti strokovnjakov preobrazi v seksi mačko z retro pridihom.

Brigitte Bardot je začetnica 'volumen manije' po vsem svetu. (foto: Dean Isidro, Red Dot) Dean Isidro, Red Dot
10. 8. 2011

Retro čop

“Morda je ta rep res videti nekoliko preveč dramatičen zaradi volumna na vrhu glave, a je vseeno veliko bolj seksi kot polizane različice,” pravi Marco Santini, solastnik salona Ion Studio v New Yorku, ki je ustvaril te videze. Nanesi izdelek za volu­men (kot je pena John Frieda Luxurious Volume Thickening Mouse) in korene med sušenjem privzdigni s široko okroglo krtačo. Naredi nizek čop, elastiko pa učvrsti, kar se da močno. Nato jo povleci navzdol proti konicam, 5 cm stran od  lasišča. Zdaj jo h glavi učvrsti z lasnicami in dobila boš to trendno napihnjeno bulo na zadnjem delu.

Razkuštrani glamur

To seksi teksturo lahko ustvariš med seksom ali pa z izdelkom za volumen. Nanesi ga na čiste, z brisačo osušene lase čisto pri lasišču (npr. Tigi Catwalk Your Highness Root Boost Spray), nato pa obrni glavo navzdol in lase posuši s sušilnikom. Pri tem s prsti masiraj lasišče in mečkaj lase. Nato konice ovij okrog širokega kodralnika, da ustvariš velike valove. Zdaj je čas, da se posvetiš volumnu na vrhu glave. Privzdigni nekaj zgornjih pramenov in jih natupiraj z gostim glavnikom. Lase nato pogladi le še po vrhu in jih močno utrdi z lakom za lase.

Pin-up trik

“Ruta … Na prvi pogled boš z njo videti prav nedolžno, a fantom bo podzavestno utripal tudi opozorilni napis: poredno dekle!” pravi Santini. Pramena od ušes navzdol navij z likalnikom ali kodralnikom, nato pa krono zmasiraj, da ustvariš nekaj volumna pri lasišču, in jo poprši z lakom za lase (odličen je kultni L’Oréal Paris Elett Satin), nato nežno pogladi vrh glave z rokami. Šal zloži, da je širok dobrih pet centimetrov, in ga namesti tako, da ob robu lasišča teče od vrha čela prek ušes, zaveži pa ga zadaj na vratu.

Griva seksi mačke

Te seksi spirale smo ustvarili z … vročimi navijalkami. ‘’Zveni staromodno, a so ključ do popolnih kodrov in veliko volumna,” pravi Santini. Navijalke segrej in navijaj pramene, široka 5 cm, po vsej glavi od konic do višine obrvi, da koreni ostanejo gladki. Pusti jih 10 minut, odstrani, nato pa lase prečeši s krtačo iz naravnih ščetin. S prsti jih uredi v mehak videz šestdesetih in utrdi z lakom, kot je Wella Wellaflex Volume Boosting Hairspray.

Besedilo: Nika Veger, fotografije: Dean Isidro, Red Dot