Točno TO je tisto, kar potrebuje tvoja koža v jesenskih dneh!

Koža, naš največji telesni organ, je v posameznih letnih časih izpostavljena različnim okoljskim in vremenskim razmeram, zato je primerna nega še kako potrebna.

Točno TO je tisto, kar potrebuje tvoja koža v jesenskih dneh! (foto: Unsplash.com/Joe Gardner) Unsplash.com/Joe Gardner
14. 10. 2017

Jeseni, ko temperature nihajo in je vreme spremenljivo, se lahko povrhnjica kože hitreje poškoduje. Ravno nihanje temperatur in izpostavljenost vetru in dežju lahko kožo vzdražita, da ta postane občutljivejša.

Jesen je tudi čas, ko se začnemo vsi bolj zadrževati v zaprtih in ogrevanih prostorih, kar lahko kožo še dodatno izsuši.

Vlaži jo vsaj dvakrat dnevno!

Čeprav si je koža najverjetneje že nekoliko opomogla od poletne dehidracije, vročine in sonca, pa je tudi jeseni še vedno pomembno vlaženje.

Poskrbi, da jo boš navlažila vsaj dvakrat na dan po čiščenju. Za suho, normalno in mešano kožo lahko uporabiš kremo brez olja ali vlažilnik v gelu. Suho kožo pa obvezno nahrani z bogatejšo in hranljivo kremo, namenjeno suhi koži.

Poskrbi tudi za nanašanje vlažilne kreme na še vlažno kožo.

Ne pozabi na dlani in stopala!

Četudi so naša stopala v jesenskih in zimskih mesecih skrita pred pogledi, to ne pomeni, da jim nekaj nege v obliki pilinga in nanosa vlažilne kreme ne koristi.

Še več pozornosti pa velja nameniti dlanem, ki so izpostavljene hladu. Priporočamo, da vložiš v kakovostno vlažilno kremo, ki je ne pozabi nanesti preden greš spat. Naj pa bo krema tvoja zvesta spremljevalka tudi v tvoji torbici.

Preveri še, katera so top živila, ki jih ima tvoja koža rada!

TOP 8 živil, ki jih ima tvoja koža rada:

1. Zelena vsebuje natrij, kalij in vodo, preprečuje dehidracijo kože in s tem suho kožo, razpokanost, prezgodnje staranje in nastanek mozoljev.

2. Losos je bogat z maščobnimi kislinamo omega 3, deluje protivnetno in preprečuje nastanek aken in gub.

3. Semena (čia, konopljina, sončnična, bučna in lanena) so dobra za tvojo kožo.

4. Špinača je odličen vir železa, folatov, klorofila, magnezija, vlaknin, beljakovin in cele vrste vitaminov (A, C in E), med katerimi zadnja dva še posebno izvrstno delujeta na kožo.

5. Temna čokolada je znana po svojem delovanju proti staranju kože. Med antioksidanti, ki jih boš zaužila s tablico čokolade, so tudi koži zelo hvaležni flavanoli.

6. Korenje je bogato z vitaminom A, pomaga preprečevati čezmerno proizvajanje celic v zunanjih plasteh kože in s tem zavira nastajanje ogrcev in mozoljev.

Vir: revija Lea
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej

Priporočamo tudi: Sabina Remar je razkrila, kaj za svojo lepoto počne VSAKO jutro!

Preberi še: Poglej, kaj Tanja Žagar počne tik pred porodom!