TO je tvoja POPOLNA barva las (glede na barvo tvojih OČI)

Dokazano je, da bo takšna barva tvojo lepoto zelo poudarila! 😍 Preveri, kakšno barvo las bi morala imeti!

TO je tvoja POPOLNA barva las (glede na barvo tvojih OČI) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2021

Da bodo tvoje oči izstopile na najboljši možen način, sledi TEM pravilom: 

Pravilo naravnega ujemanja:

Če so tvoje oči hladnega, modrega ali zelenega tona, naj bo tvoja osnovna barva las podobnega podtona – pepelnato blond, jagodno rdeča ali rjava kot sandalovina. Prav nasprotno pa, če so tvoje oči tople, rjave ali lešnikove, izberi barvo, ki ima topel pridih, torej karamelno, temno čokoladno ali bogato kostanjevo.

Zakaj učinkuje:

Toni, ki jih lahko najdeš v svojih očeh, obkroženi s podobnimi toni v tvojih laseh, zažarijo, izstopijo in naredijo tvoje oči na videz bolj živahne, večje.

Če želiš, da te ljudje jemljejo RESNO, si nohte 💅🏼 nalakiraj v TO barvo

Prav tako bodi pozorna:

V nasprotju s splošno navado, da si lase pobarvamo že čim bolj pri lasišču, pa bo barva videti bolj naravna, če jo naneseš malenkost stran. Če si izbrala pravi odtenek, kot smo ti svetovali malo prej, bodo oči videti bolj globoke, barva, predvsem pa celoten videz obraza, pa bosta delovala bolj usklajeno, naravno.

Če si barvaš lase doma, potem boš to najlaže storila tako, da na ozek pas narastka naneseš nekaj običajnega balzama, ki bo preprečil, da bi barva lahko prodrla v las. Da bodo tvoje oči res žarele, pa moraš poskrbeti še za lesk las. Če ga tvoja nova barva ne da dovolj, uporabi izdelek za lesk, Tigi S Factor Dream Drops.

Poudari barvo polti

Pravilo naravnega ujemanja:

Osnovna barva las, ki jo boš izbrala, naj ne bo temnejša ali svetlejša od tvoje naravne barve obrvi za več kot dva tona.

Zakaj učinkuje:

Barva obrvi, s katero si se rodila, se najbolje ujema s tvojo barvo polti. Če se boš od nje preveč oddaljila, bo tvoja koža hitro videti bleda in utrujena. Si takoj pomislila na barvanje obrvi? Ne bo pomagalo, če želiš usklajenost narav­nih tonov kože in na novo pobarvanih las.

Sanja Grohar razkrila, kaj se je zgodilo z njeno 2000€ vredno KRONO 👑 Miss Slovenije

Za osnovno vodilo pri izboru iz nove barvne palete lahko vzameš tudi svojo naravno barvo las – težava je le v tem, da se te največkrat sploh ne spomnimo, kajne? Sicer si lahko pri tem pomagaš tudi s slikami, a na njih bodi stara vsaj 12 let.

Prav tako bodi pozorna:

Svetlejši prameni v dobro izbrani osnovni barvi las polepšajo vsako polt. Prav tako kot bronzer ali krema za samoporjavitev koži dodajo zlat lesk. Lahko pa se namesto za pramene odločiš za zlat lesk iz stekleničke – dodaš ga lahko kar z oljem za lase Nuxe Huile Prodigieuse Or.

Pozornost usmeri k ustnicam

Pravilo naravnega ujemanja:

Nekaj pramenov v barvi sočnih ustnic naj obkroža lase ali le konice ob obrazu.

Zakaj učinkuje:

Rdeči toni na obrazu ali okrog njega so hitro opazni, pravzaprav kar poudarjajo eden drugega, povezujemo pa jih s polnostjo in spolnostjo. A napačen ton lahko namesto tvojih ustnic poudari tvojo rdečeličnost, tega pa si najbrž ne želiš preveč. Zato izberi takole: če je tvoja koža srednje temna ali temna, pramene okrog obraza pobarvaj po celi dolžini v kostanjevo barvo. Svetlopoltim pa se bodo bolje podali zlato rdeči prameni, ki se bodo svetili le z vrha obraza.

Prav tako bodi pozorna na: Če za rdeče pramene nimaš dovolj poguma, najprej poskusi izdelek, ki se z las izpira – kajti ta ton boš sicer ob morebitnem poznejšem obžalovanju z las odstranila najteže. A če si dobro ‘vsrkala’ naše namige, boš že kmalu lahko žela prve komplimente na račun zapeljivejših in bolj sočnih ustnic.

Fotografije: Profimedia