TO je sestavina, ki je v starem Rimu veljala za eliksir lepote (+fantastičen DOMAČ recept)

Antični Grki so verjeli da je sojenica Kloto lepo mrtvo nimfo spremenila v rožo, Afrodita ji je dodala lepoto, Dioniz je prispeval dišeči nektar, Zeus pa je odpihal oblake, da bi lahko Apolon vrtnico oblil s soncem. Cvet so poimenovali kraljica rož in ga podarili Erosu. O nastanku te prelepe rože so imeli svojo legendo tudi Rimljani.

TO je sestavina, ki je v starem Rimu veljala za eliksir lepote (+fantastičen DOMAČ recept) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 5. 2019 | Promocijsko sporočilo

Govorimo torej o vrtnici - o roži, ki ne velja le za eno izmed bolj priljubljenih izbir takrat, ko se znamjedmo v cvetličarni, pač pa za več kot dobrodošlo spremljevalko številnih lepotnih izdelkov.

Zakaj je temu tako?

Vrtica se torej že vrsto let uporablja kot dodatek številnih kozmetičnih in zdravstvenih izdelkov, saj preprečuje nastanek gub, po uporabi pa kožo pušča žametno mehko. In kdo si tega ne želi? 

No, sicer a se njena skrivnost ne skriva le v eliksirju lepote, pač pa jo lahko uporabiš tudi pri preprečevanju glivičnih obolenj in virusnih infekcij, pomaga pa tudi bolnikom z astmo in bronhitisom.

Kako lahko olje vrtnice uporabiš doma?

Dodaš ga lahko različnim oblogam (v teh tednih so zelo priljubljene glinene), raznim maskam in drugim izdelkom, s katerimi neguješ svojo kožo.

RECEPT: TAKO lahko rožno vodo izdelaš sama

Cvetove petih listov najprej dobro prevri v pol litra vode, med vrenjem pa v vodo dodaj še nastrgan korenček, ki bo vodo omehčal (če korenja doma nimaš, ga lahko nadomestiš z nekaj listi poprove mete ali vrečko metinega čaja). 

Vodo prelij v ustrezno embalažo (ali stekleničko s špricalko), uporabiš pa jo lahko za usvežitev obraza v prihajajočih toplih dneh. 

Pusti se razvajati z vrtnicami ...

V Perla resort & entertainment v Novi Gorici so v mesecu maju pripravili posebno vrtnično ponudbo, s katero lahko pocrtaš svoje telo in dušo. V tamkajšnjem SPA centru si namreč lahko privoščiš vrtnično oblogo telesa, ki neguje in nahrani občutljivo kožo ter zavira njeno staranje, sprostilno masažo z vrtničnim oljem, ki pomirja, deluje proti stresu in tesnobi in obenem regenerira kožo, ali pa si v dvoje privoščita kopel z vrtnicami. 

Celotno ponudbo, ki so jo pripravili v Perla Resort & Entertainment si lahko pogledaš TUKAJ.