9 TOP rešitev, za NAJPOGOSTEJŠE kikse pri barvanju las (doma)

Od oranžnega narastka do flekaste barve ... TOLE je tvoj izhod v sili, če sovražiš svojo novo barvo las. 

9 TOP rešitev, za NAJPOGOSTEJŠE kikse pri barvanju las (doma) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2020

Če ti je v življenju uspelo priti tako daleč in še nisi izkusila, kako je od frizerja stopiti s ponesrečeno barvo las, si prava srečnica. Večina nas smrtnikov se je z lasno polomijo v svojem življenju srečala vsaj enkrat. 

In kaj naredimo v takšnih situacijah? Morda se najprej eno uro cmerimo in kupimo novo kapo, ki bi pokrila našo veliko napako, nato pa začnemo misijo iskanja rešitev na internetu. Če si do tega članka prišla na tak način, si lahko oddahneš.

Tukaj smo zbrali VSE rešitve za VSE vrste polomij z barvanjem. 

1. Blond je videti rumeno

Pogosta skrb vseh nenaravnih svetlolask. Mnogokrat se svetli lasje odločijo spominjati na zaščitno barvo barbik iz 90ih, rumenkasto blond.

Hitro ukrepaj: Na barvnem krogu se nasproti rumene nahaja vijolična. Če želiš hitro nevtralizirati tople tone svoje frizure, uporabi ta odtenek. Izberi vijoličen šampon in balzam. Priporočamo izdelka blagovne znamke John Frieda.

Rešitev na dolgi rok: Ko naslednjič obiščeš frizerja, mu povej, da si želiš hladne barve. Bodi zelo natančna pri razlagi, česa si ne želiš. Prosi za pepelnate, hladne barve in se izogibaj barvam, kot sta karamelna in medena. Enkrat na teden uporabi masko za toniranje, da se topli odtenki ne bi vrnili. 

2. Tvoji lasje so postali oranžni

To se pogosto zgodi, če imajo tvoji lasje veliko rdečega podtona. Kar ni nujno slabo, je pa zelo trdovratno odpraviti posledice slabega barvanja na takšnih laseh. Naše sožalje, a vseeno lahko narediš tole 👇🏼 ...

Hitro ukrepaj: Potrebovala boš vijolične tone, a v bolj ekstremni različici, kot punce, ki imajo težave s prvo točko našega seznama. Izberi temno moder ali indigo odtenek. Prijateljicam bi priporočile L'Orealov šampon za posvetitev. Namesto da ga uporabiš samo kot šampon, ga pusti delovati kot masko za lase in na lase nanesi za 10-15 min. 

Rešitev na dolgi rok: Potrebuješ dobrega frizerja, ki te bo znal poslušati. Ko ga najdeš, se ga drži. Pojasni mu, kakšno barvo si želiš. Frizer naj poskusi s še svetlejšimi blond prameni, ki jih lahko nato potemni. Pri meni je delovalo tudi, da sem poleti vato namočila v belilo za lase in z njo nekajkrat na teden potegnila čez naključne pramene las.

3. Blond je preveč pepelnata

Želela si si hladnega odtenka, a si šla predaleč? Zdaj se na tvojih laseh spoznavata siva in zelena.

Hitro ukrepaj: Uporabi šampon, ki hitro izpira barvo. Na primer Head&Shoulders. Lase si nekajkrat zapored umij. Če ne bo pomagalo, kupi barvo za barvanje doma, kredo ali preliv za lase v bolj toplem blond odtenku. Nanesi ga in izperi, tvoji lasje pa bodo takoj videti bolj prijazno.

Rešitev na dolgi rok: Frizerja naslednjič prosi za zlate, bakrene ali marelične odtenke. S seboj prinesi fotografijo želene barve. Če je frizer dober, bo vedel, kaj si želiš.

4. Barva ob lasišču je drugačna od konic

... in tega si nisi želela. 

Hitro ukrepaj: Uporabiš lahko barvo, ki bo zlila dva različna odtenka, kakršno ponuja znamka John Frieda. Če to ne deluje, je tvoja najboljša možnost uporaba obarvanega suhega šampona, ki ga ponuja znamka Batiste. Sliši se nekoliko "češko", a lahko naredi čudeže.

Rešitev na dolgi rok: Dober frizer se bo za tvojo težavo potrudil, si vzel čas, lase razdelil na sekcije in nato barval najprej ob lasišču, nato ostalo.

5. Enodimenzionalna barva las

Ljudje mislijo, da nosiš lasuljo? Si se sama pobarvala? Morda slabo izbrala frizerja? Ni važno, tvoji lasje so od korenine do razcepljenih konic videti enako. 

Hitro ukrepaj: Pomagaj si s kodralnikom za lase. Nakodraj lase, da jim daš malo razgibanosti v obliki, če je že v barvi ni. Nato nanje nanesi izdelek, ki jim bo dal nekaj več sijaja. Če se bo svetloba odbijala od valovitih las, bodo videti večdimenzionalno.

Rešitev na dolgi rok: Frizerja prosi za balayage učinek. Tvoja barva bo uporabljena za osnovni ton, po sredini in na konicah pa boš dobila svetlejše pramene, ki bodo tvojo pričesko spravili v veliko boljše stanje.

6. Prameni so preveč opazni

Govorimo o približku črtne kode na tvojih laseh. Še huje - tvoji prameni so debeli kot tvoji prsti?

Hitro ukrepaj: Na lase nanesi obarvan suh šampon, ki bo prikril velike razlike v barvi. Za nasvet, kateri šampon uporabiti, pokukaj k točki 4.

Rešitev na dolgi rok: Namesto za pramene se odloči za balayage. Frizer bo najprej s tvojo osnovno barvo las pokril zgornji del lasišča in posvetil samo konice. Videti bo veliko bolj naravno kot prameni.

7. Ponesrečeno barvanje konic

Želela si si ombre, končala pa z zelo opazno črto, ki po sredini tvojih las loči dve različni barvi.

Hitro ukrepaj: Včasih je najboljša rešitev, da si lase samo spneš v čop, dokler ne najdeš časa za obisk frizerskega salona. Lasje ne rastejo vsi enako hitro, zato bo naravna rast tvojih las razbila strogo črto, a se žal to ne zgodi čez noč.

Rešitev na dolgi rok: Frizerju pove, da si želiš bolj naravnega prehoda. Frizer se bo moral močno potruditi, da zakrije napako, ki jo je naredil. Če se ti ne ljubi ubadati s tem, je morda čas za noro trendi daljši paž?

8. Barva je videti lisasto

Na nekaterih delih tvojih las se je barva prijela bolje kot drugje in zdaj si videti kot lisasta kravica.

Hitro ukrepaj: Najlažja rešitev za takšno težavo je prefrigano spenjanje in spletanje las. Svoje dolge lase poveži v eno ali dve kitki. Izbira sloga kite je tvoja.

Rešitev na dolgi rok: Težavo bo rešil tvoj frizer, če mu boš pokazala slike barve, kakršno si želiš. Niti slučajno ne posegaj po barvi za barvanje doma!

9. Barva je odločno pretemna

Želela si si čokoladno rjave in končala s črnimi lasmi, ki bi si jih želela imeti, ko si pri 16-ih letih "furala goth sceno". Žal imaš danes nekoliko več let, poleg tega pa te zjutraj čaka še pomemben sestanek.

Hitro ukrepaj: Umivaj, umivaj in umivaj. Uporabi Head&Shoulders šampon in spiraj barvo, dokler ne bo videti nekoliko svetleje. Pripravi se tudi na to, da boš  večer morda morala prebiti v kopalnici. Tvoji lasje bodo po končani seansi zelo izsušeni, zato jih neguj s hranjivo masko ali kokosovim oljem.

Rešitev na dolgi rok: Frizerju povej, da se hočeš že danes znebiti temne barve. Morda bosta posegla po tehniki balayage, pramenih ali pa bosta poskrbela zgolj za nekaj več sijaja.

Fotografije: Profimedia, Giphy

Preberi še: So tvoje kavbojke pretesne? Našle smo TRIK, kako jih USPEŠNO razširiš (v trenutku!)

Priporočamo tudi: TOLE jakno iz PRIMARKA boš letos zagotovo videla na Coachelli