To je POPOLNA mešanica kolagena, ki je navdušila Cosmo uredništvo!

Saj že veš, da je kolagen vsestransko koristen, kajne? TO uporabljamo v roza pisarni 👇

To je POPOLNA mešanica kolagena, ki je navdušila Cosmo uredništvo! (foto: https://www.instagram.com/nutrispoint/) https://www.instagram.com/nutrispoint/
16. 6. 2021 | Promocijsko sporočilo

Kolagen je snov, ki naše telo drži skupaj. Odgovoren je za elastičnost kože, krepkost in rast las, za vezivno tkivo in v telesu deluje kot lepilo. Kolagen je sestavni del celic, iz katerih se tvorijo hormoni in je tudi zato izjemno pomemben za naše telo.

Cosmo dekleta smo preizkusila že sto in eno različico, sedaj pa družno uporabljamo popolno mešanico Beauty Within iz Nutrispointa.

Preden zamahneš z roko, ker si slišala že za vsaj pet različnih “top” produktov, ki obljubljajo nore rezultate pri tvorbi kolagena, se za trenutek ustavi. Nutrispoint Beauty Within je revolucionaren slovenski izdelek s kombinacijo sestavin, kot je ne boš našla nikjer drugje!

Pametno načrtovana kombinacija elementov poskrbi tako za dodaten vnos kolagena, kot za snovi, ki v telesu spodbujajo naravno tvorbo kolagena. Obenem je to eden redkih izdelkov, ki vsebuje izredno redko, premium sestavino: jajčni kolagen. 

Beauty Within, premium zaveznik tvojega kolagena

Nutrispoint Beauty Within je mešanica sestavin, ki bo poskrbela za sijočo kožo, voljne lase, zdrave nohte in spodbudila tvorbo telesu lastnega kolagena.

Zakaj je ta mešanica zares popolna?

  • RIBJI KOLAGEN TIPA 1

Hidroliziran ribji kolagen visoke kakovosti ima molekulsko maso 2000Da. Zaradi načina obdelave je ta kolagen izredno lahko dosegljiv telesnim celicam,  njegova absorpcija pa je izredno visoka - kar 90%.

Največja prednost ribjega kolagena je njegov anti-age učinek: zmanjša in preprečuje vse znake staranja kože ter jo naredi bolj gladko in vlažno, bolj voljno in preprečuje nastanek globokih gubic. Druga velika prednost ribjega kolagena je pomoč pri mineraliziranju kostnih celic, kar pomeni, da pomaga pri regeneraciji kosti.

  • JAJČNI KOLAGEN

Odličen vir kolagena so jajca, natančneje njihove membrane. Jajca imajo notranjo in zunanjo membrano, ki loči jajčno lupino od beljaka. Ti dve prosojni membrani preprečujeta vdor bakterij v jajce, zato je kolagen, ki ga najdemo v jajčnih membranah, še posebej koristen.

Glavne koristi jajčnega kolagena so: pomaga pri bolečinah v sklepih in drugih motnjah vezivnega tkiva ter pri zategnjenih sklepih, izboljšuje kakovost kože in zmanjšuje nastanek gubic, jajca pa poleg kolagena vsebujejo še druge hranilne snovi kot so vitamin B, E aminokisline in žveplo.

  • MINERAL LEPOTE MSM

MSM oziroma metil-sulfonil-metan je organska oblika žvepla, ki je v enaki obliki prisotna v naravi. MSM v Beauty within mešanici je naravni vir žvepla, pri čemer je njegova vsebnost kar 34 %. Žveplo je gradnik esencialnih aminokislin cisteina in metionina.

MSM kot prehransko dopolnilo zagotovo že poznaš. A žal je večina tovrstnih dopolnil na trgu umetno pridobljenih iz derivatov nafte. Tak dodatek pa niti slučajno ni več enak kot organsko žveplo, ki ga zaužiješ s hrano ali iz drugih naravnih virov.

MSM, ki ga najdeš v mešanici Nutrispoint Beauty Within je pridobljen iz naravnih virov.

MSM pomaga pri spodbujanju kolagena in hialuronske kisline, skrbi za navlaženo, sijočo kožo, zmanjšuje bolečine v sklepih, ima potencialno močan protivnetni in antialergijski učinek, krepi imunski sistem in pljuča, prispeva k hitrejšemu okrevanju mišic po fizičnem naporu, deluje proti izgubi las in prispeva k bolj zdravi koži ter dokazano izboljšuje zdravje kože in jo ščiti pred staranjem.

  • ACEROLA

Acerola oziroma divja češnja je sadež, poln vitamina C, ki poskrbi za boljšo absorpcijo ribjega kolagena in minerala MSM. Vitamin C ima tudi sicer pomembno vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob.

  • LIOFILIZIRANA DIVJA BOROVNICA

Je vir antioksidantov, ki nas lahko zavarujejo pred prostimi radikali, hkrati pa pomaga pri zadostnem dnevnem vnosu vitamina C, izboljšanem in mladostnejšem videzu kože, močnejšem imunskem sistemu, bolj čisti koži brez mozoljčkov, skrbi telesa s ključnimi vitamini (A, C in E) za lepšo kožo, regeneraciji kože zaradi UV poškodb ter umirjanju vnetnih stanj v telesu.

  • SILICIJ

Silicij velja za čudežni mineral in je gradnik kolagena, saj deluje kot lepilo, ki strukturi kolagena zagotavlja moč ter fleksibilnost. Ker pri Nutrispointu prisegajo na naravne vire, so mešanici Beauty Within dodali izvleček bambusa, ki je naravni vir silicija.

  • DATLJI

Datlji v mešanici Beauty Within pripomorejo k slajšemu okusu in poskrbijo za razvajanje brbončic.

Izdelek je slovenski in je nastal pod taktirko Sande Goleš, živilske tehnologinje, ki je v podjetju Nutrispoint prava #BossBabe.

“Sem Sanda, soustanoviteljica Nutrispoint blagovne znamke in raziskovalka vsega lepega innavdihujočega. Tako kot ti, sem tudi jaz zelo zaposlena ženska, z ogromno idejami in ambicijami, ki življenje zajema s polno žlico. Naj ti zaupam svojo zgodbo in zakaj sem se odločila, da svoje znanje o prehrani delim s tabo," svoje pismo Cosmo bralkam začenja Sanda.

"Ko sem dopolnila 30 let, sem začela opažati spremembe v svojem počutju in na telesu, zaradi katerih se zdaj že zadnje desetletje aktivno ukvarjam z raziskovanjem vpliva hrane na naše počutje. Vsak dan so bile moje zveste spremljevalke vse te moderne nadloge, s katerimi se srečuješ tudi ti: kako naravno do mladostnega videza in zdravega telesa? Pa do več energije in urejene prebave? Se ti sliši kaj poznano? S tem se nisem hotela sprijazniti. Vedela sem, da moram najti rešitev. In v tem razmišljanju sem se zatekla k iskanju odgovorov na svojem krožniku.

Splet mojega počutja, pridobljenega znanja tekom študija živilske tehnologije in radovednosti me je peljal po poti raziskovanja in študija ekoloških superživil. Saj vem, to besedo se danes izrablja. Ampak lahko ti zagotovim, da se superživila resnično razlikujejo od drugih živil. Ker imam ogromno znanja o tehnoloških postopkih proizvodnje v prehranski industriji, s tem pa tudi uvid v proizvodnjo predelane hrane, ki jo kupujemo v trgovinah in dnevno uživamo, sem se odločila, da preučim, kaj nam vse lahko še narava ponudi. Tekom raziskovanja sem se poglobila v antiage sestavine in na lastni koži preizkusila moč superživil, ki jih boš spoznala v nadaljevanju. Zdaj svoje znanje in ugotovitve delim s teboj. Vsaka kreativna ženska, kot sva ti in jaz, se mora namreč najprej posvetiti svojemu telesu, če želi svoje neverjetne ideje deliti s svetom.”

Več o izdelku Beauty Within in drugih izdelkih Nutrispoint preberi tukaj.